Pi. apr 26th, 2024

Mladíka, ktorý behal po strednej škole so sekerou, už chytili.

Vo štvrtok ráno na začiatku vyučovania zaútočil študent na dvoch ľudí na strednej odbornej škole v Novákoch.  Sekol jedno dievča do hlavy a ďalšieho tínedžera zranil. Mladík po útoku zo školy ušiel, pátrali po ňom aj policajní psovodi. Chytili ho 500 metrov od školy.

Prípad preberá NAKA

„Môžeme potvrdiť, že dnes došlo na strednej škole v Novákoch k útoku medzi spolužiakmi. Policajti útočníka v krátkom čase po útoku zadržali,“ reagovala trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Policajti doplnili, že na základe informácií a dôkazov získaných na mieste činu zistili, ide v danej veci o podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách.

Z tohto dôvodu vec preberá vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry. O prípade informovali aj špeciálneho prokurátora.

Tínedžerov previezli do nemocnice

Polícia úzko spolupracuje s vedením školy a tvrdí, že študenti sú v starostlivosti postraumatického intervenčného tímu. „Zranenie, ktoré utrpela napadnutá osoba, našťastie nie je vážne,“ uviedli.

Riaditeľka školy Katarína Piačková sa k prípadu nechcela vyjadriť s tým, že všetky dôležité informácie má polícia.

„Zranená žiačka je momentálne na ošetrení v bojnickej nemocnici mimo ohrozenia života. Do školy bol zavolaný podporný psychologický tím, ktorý vykonáva rozhovory so študentmi. Rovnako škola bude túto smutnú udalosť komunikovať s rodičmi študentov,“ dodala v stanovisku pre TASR hovorkyňa zriaďovateľa školy Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková.

„Ubezpečujeme verejnosť a rodičov, že polícia prijala adekvátne bezpečnostné opatrenia a nikomu nehrozí žiadne nebezpečenstvo,“ upokojujú muži zákona. Tí vykonávajú na mieste potrebné úkony a bližšie informácie nateraz nechcú poskytovať.

Podľa Aleny Krčovej z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby boli dvaja zranení tínedžeri ošetrení a transportovaní do nemocnice. „Vzhľadom na ich vek a citlivosť prípadu viac informácií poskytnúť nemôžeme,” reagovala.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com