Ut. mar 19th, 2024

Aktuálne najlepším tímom v druhej najvyššej hokejovej súťaži Tipos Slovenskej hokejovej lige sú hráči HC 19 Humenné. Tí dosial nastrieľali najviac gólov (111), dostali druhý najmenší počet gólov (64), majú najproduktívnejšieho hráča súťaže, vyhrali najviac zápasov a zaslúžene tak trónia na prvom mieste v súťaži. Už teraz je jasné, že nový rok začnú na prvej priečke.

Aktuálne majú až desaťbodový náskok pred druhým Martinom a dvanásťbodový náskok pred obhajcom prvenstva VLCI Žilina. Obaja síce majú o jeden odohraný zápas menej, už teraz je ale isté, že do konca roka „levov“ nepredbehnú.

Na záver roka zdolali celú špičku ligy

Humenčania mali ťažký záver roka. Po reprezentačnej pauze ich čakal druhý semifinálový duel JOJ Šport Slovenského pohára a tri ligové zápasy proti tímom z prvej štvorky. Výsledok? Postup do finále Slovenského pohára a deväť bodov z náročných duelov s priamymi konkurentmi o prvú štvorku. Zverenci trénerskej dvojice Andrij Parfionov a Ivan Boržík najskôr zmazali dvojgólové manko Trnavy z prvého semifinálového zápasu JOJ Šport Slovenského pohára a po výhre v predĺžení postúpili do finále. Následne uspeli v predohrávke posledného tohtoročného kola v Skalici, kde vyhrali 4:1 a pred Vianocami porazili aj Žilinu 4:3. Po vianočných sviatkoch si poradili aj s ďalším vlaňajším finalistom Martinom, ktorý doma porazili 3:1. „Vedeli sme, že záver roka budeme mať veľmi zaujímavý. Dobre sme sa naň pripravili. Chlapci síce mali menej oddychu cez reprezentačnú pauzu, pretože sme hrali s Trnavou pohár a predohrávku v Skalici, no pristúpili k tomu veľmi dobre. Všetky štyri zápasy, ktoré sme v závere roka odohrali boli vyrovnané a sme strašne radi, že sa nám vo všetkých podarilo vyhrať,“ uviedol na margo úspešného záveru roka asistent trénera Ivan Boržík.

Ambície sa nemenia. Chcú ísť do zápasu k zápasu!   

Aj keď si možno niekto myslí, že ambície tímu sa po úspešných výsledkoch budú meniť, podľa Boržíka to nie je pravda. „Stále musíme hovoriť to isté. Ideme od zápasu k zápasu. Chceme byť úspešní aj v závere základnej časti a dobre sa pripraviť na play-off. Chceme byť úspešní aj vo finále pohára, no to je ešte ďaleko. Teraz sa musíme sústrediť na januárové zápasy, ktoré budú taktiež ťažké. Súperi si už na nás budú dávať väčší pozor a nastúpia proti nám motivovanejší. Náš cieľ naďalej ostáva byť čo najvyššie v základnej časti a prejsť cez prvé kolo play-off, cez ktoré sa Humennému ešte nepodarilo prejsť. Práve to je pre nás najdôležitejšie a nič na tom nemenia ani posledné výsledky tímu,“ zdôrazňuje Ivan Boržík, ktorý súčasné úspechy vidí v dvoch veciach. „V prvom rade to je v kvalitnej letnej príprave. Tam to všetko začalo. Mali sme dobré tréningy a kvalitných súperov, ktorí nás dobre preverili a pripravili na náročnú súťaž. V druhom rade je to výborná partia v šatni. Poskladali sme káder, ktorý si rozumie na ľade, ale aj mimo neho. Verím, že to takto bude pokračovať aj naďalej.“ Tak, či onak, Humenčania prepisujú históriu. Na prelome rokov takto vysoko ešte neboli. „Keď chcete počuť, že sme to takto očakávali, určite to pravda nie je. Náš cieľ bolo ísť od zápasu k zápasu a byť čo najvyššie v tabuľke. Že to vypáli až takto, že budeme mať na prvom mieste desaťbodový náskok, to nikto z nás nečakal. Sme však radi a tieto výsledky nás zaväzujú v tom, aby sme nepoľavili a boli takto úspešní aj v ďalších dueloch,“ reaguje Boržík.

Posilnenia, aj vystuženie kádra

V posledných dňoch káder aktuálneho lídra Tipos SHL rozšírili traja hráči. Z Prešova prišiel mladučký osemnásťročný útočník Ivan Thomka, z Topoľčian spišskonovoveský odchovanec, obranca s extraligovými skúsenosťami Alexander Zekucia, no a útok vystužil aj ruský útočník Andrej Legalin. Všetci traja sa pri svojej premiérovo uviedli bodovo. Thomka so Zekuciom skórovali proti Žiline, Legalin servíroval Raganovi na gól proti Martinu. „V prvom rade sme potrebovali náš káder nielen vystužiť, ale aj posilniť. Prišli hráči, o ktorých kvalitách sme vedeli. Poznali sme všetkých troch, Thomka sa chce presadiť v seniorskom hokeji, Zekucia sa vrátiť do najvyššej súťaže. Pre oboch pôsobenie u nás musí byť obrovskou výzvou. Čo sa týka Legalina, poznali sme jeho kvality z vlaňajších zápasov s Topoľčanmi. Vedeli sme, že ide o produktívneho útočníka, ktorého nemusíme skúšať. Sľubujeme si od neho body a góly, tak ako od ďalších hráčov. V prvom rade pri posilnení išlo hlavne o to, aby sme nemali úzky káder a vedeli v prípade zranení reagovať zmenami v zostave,“ podotýka k zmenám v kádri Ivan Boržík. My dodajme, že Humenčania si aktuálne užijú chvíľku oddychu. Najbližšie budú v hre až v novom roku, konkrétne v stredu štvrtého januára, kedy privítajú celok HC Topoľčany (začiatok o 18.00 hod.).   

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com