Št. apr 25th, 2024

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase 24. kola Tipos Extraligy na ľade HC 05 Banská Bystrica 2:3, hoci po prvej tretine viedli 2:0 a prišli tak o päťzápasovú víťaznú sériu, ako aj o desaťzápasovú sériu, v ktorej bodovali. Ich góly strelil Andrejs Pavlovs a Filip Vašaš. Zverenci trénera Romana Stantiena odohrajú do reprezentačnej pauzy už iba jeden duel. V nedeľu od 16.30 hod. privítajú Spišskú Novú Ves. Po reprezentačnej pauze už prídu na rad konfrontácie s regionálnymi súpermi Košicami, Prešovom a opäť Spišskou Novou Vsou, s ktorými si počas sviatkov zmerajú sily doma a vonku.

Michalovčania začali fantasticky. Už po tridsiatich sekundách hry totiž viedli. Michalčin vysunul do brejku Pavlovsa a ten nedal Sedláčkovi v bráne „baranov“ šancu. Aj v ďalších minútach mali hostia viac z hry. Vyrovnať síce mohol reprezentant Tamáši, no v šiestej minúte putoval na trestnú lavicu Ďatelinka a hostia mohli zvýšiť skóre. To sa im síce nepodarilo, po návrate obrancu domáceho tímu ale na 2:0 zvýšil Filip Vašaš. Definitívne mohol zlomiť odpor súpera Szypula, sám pred Sedláčkom však mieril len do jeho betónov. Michalovčania pokračovali v tlaku, viac gólov ale v tejto časti nedali. Za ich nedôslednosť v koncovke ich v 23. minúte potrestal Tamáši, ktorý vrátil „baranov“ do hry, keď potrestal vylúčenie Žitného. Hra rázom nabrala spád. Možnosť presilovky následne nevyužili Michalovčania, po jej konci sa až pred Sedláčka predral Filip Vašaš, ten jeho pokus vyrazil. Desať minút po presnom zásahu Bystričanov bolo vyrovnané. Markus Kojo poslal do modrej tvrdú strelu na bránku a tá skončila aj s prispením teču za Škorvánkovým chrbtom. Domáci rázom zobrali opraty zápasu do svojich rúk, boli vpredu viac, paradoxne ale mohli inkasovať. Bezúch sa predral až pred ich brankára, jeho strela išla tesne vedľa, následne do brankára Sedláčka mieril z dobrej parkety Samuel Chalupa. V tretej časti sa hra prelievala z jednej strany na druhú. Škorvánek vyrážačkou odrazil strelu Gábora, na druhej strane sa až pred Sedláčka dostal Vašaš, mieril ale len do jeho betónov. V 49. minúte Bystričania definitívne otočili duel. Rastislav Gašpar natiahol na seba obrancu aj brankára Škorvánka, posunul puk Jakubovi Sukeľovi a ten do poloprázdnej bránky upravil na 3:2. Na druhej strane mohol hneď vyrovnať Galamboš. Michalovské naháňanie za vyrovnaním spomalil Ivan Glazkov, ktorý sa dopustil faulu hokejkou a dostal dvojitý menší trest. V oslabení sa opäť raz vyznamenal Škorvánek, ktorý vzal z hokejky víťazný gól Urbánkovi a nechal tak svojmu tímu nádej na vyrovnanie. Hosťom ale nevyšlo záverečné power-play a preto po piatich dueloch, v  ktorých vyhrali a desiatich, v ktorých bodovali, ostali tentoraz bez bodu.

HC 05 Banská Bystrica – HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Góly:
23. Tamáši (Kontos, Björkung) pres/1, 33. Kojo (Gašpar, Sukeľ), 49. Sukeľ (Gašpar, Bíreš) – 1. Pavlovs (Michalčin, Glazkov), 10. Vašaš (Galamboš)
Vylúčení: 2:3. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Výleta, Snášel – Haringa, Kontšek. Divákov: 1633.
HC 05: Sedláček – Pavlin, Bačik, Björkung, Kojo, Holenda, Ďatelinka, Frídel – Výhonský, Tamáši, Urbánek – Troock, Kontos, Jendek – Gašpar, Bíreš, Sukeľ – Kabáč, Jamrich, Gabor
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek – Michalčin, Glazkov, Osburn, Hammond, Mihalik, Macejko – Zabusovs, Pavlovs, Paločko – Žitný, Buc, Bjalončík – Szypula, Suja, Bezúch – Vašaš, Galamboš, Chalupa.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com