Št. apr 25th, 2024

HC 19 Humenné odštartoval „hokejový december“ zápasom s mužstvom, ktoré získalo v tejto sezóne ako prvé humenský skalp. A to možno v prenesenom význame povedať takmer doslovne, lebo Indiáni od Hrona v októbri na svojom ľade porazili „levy“ 4:3. V 11. kole to bola vtedy prvá humenská prehra súťažného ročníka 2022/2023. Bolo teda čo oplácať…    

HC 19 Humenné – Žiar n/Hr. 7:0(1:0,4:0,2:0)

Góly: 14. Markuš (Lenďák, Vrábeľ), 27. Vrábeľ (Safaraleyev, Lenďák), 28. Lačný (Ťavoda), 31. Lačný (Stripai), 36. Safaraleyev(Lenďák, Vrábeľ), 47. Ragan, 51. Vrábeľ (Ťavoda)  

Vylúčení: 4:6 na 2 min., pres.: 3:0, osl.: 0:0

Rozh.: Smerek, Valach

Divákov: 537

HC 19: P. Kozel – M. Jacko, D. Markuš, N. Miškuf, M. Krajňák, L. Lačný, F. Vaško, D. Novický, K. Horvat, A. Trandin, J. Ťavoda, F. Pulščák, A. Stripai, D. Kmec, F. Vrabeľ, D. Borov, J. Ragan, I. Safaraleyev, M. Lenďák, M. Farkaš. Tréner: A. Parfionov.

V domácej svätyni dostal šancu Patrik Kozel, brankárska nová tvár.

4. min. sa dostali „levy“ k početnej výhode, zo štyroch streleckých pokusov sa neujal ani jeden. V 11. min. sa do tutovky od modrej čiary predral Farkaš, minul. Druhá humenská presilovka prišla na rad v 14. min., hľadisko po strele Lernďáka a teči Markuša jasalo – 1:0. Pri humenskej hre v oslabení zatopil Trandin, ale Petrík neinkasoval. Druhá tretina odštartovala humenským tlakom, v dobrej pozícii sa ocitol Jacko. Súper nezvládol v 26. min. prečíslenie 3 na 1, na druhej strane uhryzli „levy“ za 24 sekúnd hneď dvakrát – najskôr pálil presne Markuš a následne Lačný už vyhnal Petríka z brány. Po minúte mali k radosti blízko aj hostia, Pač nastrelil žŕdku. Keď v 31. min. po strele Stripaia prekonal Lačný novica Mičíka, vzal si kouč Javorčík oddychový čas. Jeho zverenci zvýšili úsilie, ale humenská defenzíva to ustála. Sťahovačka Safaraleyeva skončila v 35. min. v sieti a určila 5:0. Zmeniť to mohol v čase 39:52 žiarsky Domaev z trestného strieľania, ale betón Kozela bol proti. Už po 20 sekundách III. tretiny teč Jakúbeka skončil na humenskej hornej žŕdke, skvelý Kozel udržal aj následné oslabenie. V 47. min. sa dostal do brejku Ragan, aj napriek hákovaniu dostal puk medzi betóny Mičíka – 6:0, v 51. min. zvyšoval Vrábeľ. „Indiáni“ boli v zlomení, ale už viac neinkasovali. Raz im pomohla aj žŕdka.      

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com