Pi. mar 29th, 2024

Druholigový FK Humenné má nového trénera. Po Ondrejovi Desiatnikovi a Andrejovi Čirákovi druholigistu z horného Zemplína povedie za záchranou v súťaži Jozef Kukulský. Päťdesiatdvaročný Kukulský v minulosti viedol v druhej lige aj Partizán Bardejov, či MFK Liptovský Mikuláš. Naposledy trénoval účastníka IV. ligy Východ Starú Ľubovňu.

Humenčanom sa po vlaňajšej úspešnej sezóne vôbec nedarí. V sedemnástich dueloch vyhrali len štyrikrát a strelili iba 12 gólov, čo je najmenej zo všetkých účastníkov druhej ligy. Aj preto im patrí po jesennej časti štrnáste miesto, prvé pod čiarou zostupu. Pre nelichotivé výsledky skončil v októbri na trénerskom poste Ondrej Desiatnik, ktorého nahradil Andrej Čirák. Ten ale nemá potrebnú licenciu, navyše, hneď po skončení jesennej časti ho postihli zdravotné ťažkosti, ktoré ho dostali až do nemocnice. Aj preto vedenie klubu hľadalo nového trénera.

Nový tréner Jozef Kukulský a predseda správnej rady FK Humenné Oskar Balogáč pri podpise zmluvy (foto: fk humenne)

Vo finálnom štádiu boli v hre podľa našich informácii dvaja Jozefovia – Kukulský a Škrlík. Nakoniec sa v FK rozhodli pre trénera s bohatými druholigovými skúsenosťami. „Rozhodli sme sa pre Jozefa Kukulského, ktorý pozná druhú ligu z pôsobenia v Bardejove, takisto viacerých našich hráčov a je zneďaleka. Myslíme si, že by mohol byť dobrou voľbou pre naplnenie našich cieľov v jarnej časti. Náš cieľ je jednoznačný: udržať pre Humenné druhú ligu. Každé vyššie umiestnenie nad pomyselnou čiarou zostupu bude len plus. To, čo sme pokazili v jesennej časti, chceme napraviť na jar,“ prezradil pre portál sportnet.sk technický riaditeľ FK Humenné Vladimír Vasilenko. „Som úprimne veľmi rád za ponuku a dôveru od vedenia klubu, ktorú som dostal. Čaká nás náročná jarná časť, ale ak by som neveril humenským hráčom, že spoločnými silami urobíme maximum pre zotrvanie v súťaží, tak by som do toho nešiel. Verím, že sa náš spoločný cieľ podarí naplniť,“ uviedol pre klubový web nový tréner tímu.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com