Pi. apr 19th, 2024

Na ministerstve zdravotníctva v pondelok zasadá ústredný krízový štáb. Zaoberať sa má krízovým plánom pre prípad, že by sa vláda s lekárskymi odbormi nedohodla. 

 Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) sa pred rokovaním nechcel bližšie vyjadrovať. Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) verí v dohodu lekárov a vlády.
“Dohoda má dve strany mince. Jedna strana sú požiadavky lekárov a druhá strana je zabezpečenie zo strany lekárov kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre pacientov,” skonštatovala Remišová. Treba podľa nej hľadať rozpočtovo prijateľný kompromis. Upozornila aj na ďalšie povolania v zdravotníctve. Poďakovala zdravotným sestrám, že nestavajú spoločnosť a pacientov pred ultimáta. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) verí, že zvíťazí pacient.
Začiatkom októbra malo podať hromadné výpovede vyše 2100 lekárov z 31 slovenských nemocníc. Lekárski odborári výpovede vysvetlili nesúhlasom s aktuálnymi podmienkami v systéme. Trvajú na splnení ôsmich požiadaviek, ktoré navrhli na zlepšenie situácie v sektore. V pondelok na Úrade vlády SR pokračujú rokovania Lekárskeho odborového združenia a vlády.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com