Pi. mar 29th, 2024
ZľavaViliam Záhorčák, primátor Michaloviec a poslanec NR SR, Jaroslav Kmeť, štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby, V pozadí Miloš Svrček, poslanec NR SR.

V Strážskom sa dočkali. Kruhový objazd v Strážskom na mieste, kde sa odohralo už viacero dopravných nehôd, nabral minulý týždeň na realite. Oficiálne jeho výstavbu prišiel predstaviť štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslav Kmeť, inak rodák z Humenného.

Prestavba križovatky ciest I/18 a I/74, na ktorých sa udialo už viacero nehôd, na kruhový objazd
by mala trvať zhruba rok.

„K podpisu zmluvy prišlo minulý týždeň. Sme teda blízko k tomu, že sa začne stavať. Dokončiť by sme ju chceli do konca augusta, aby už fungovala na začiatok školského roka. Stavba by mala stáť okolo jedného milióna eur a staviteľom kruhového objazdu bude firma Eurovia. Stavba by mala byť financovaná z finančných prostriedkov operačného programu integrovaná infraštruktúra,“ informoval nás štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby Jaroslav Kmeť.

Toho prišli na piatkový brífing podporiť aj poslanci Národnej rady SR Viliam Zahorčák (SMER-SD) a Miloš Svrček (Sme Rodina). Prestavba križovatky mala nastať už v máji tohto roku. Cena stavebných materiálov ale narástla do takej výšky, že ani jedna z firiem, ktoré sa zúčastnili súťaže, nechceli podpísať zmluvu.

„Museli sme súťažiť nanovo. Súťaž sme vyhlásili v auguste, skončila v septembri a teraz prišlo k podpisu zmluvy. Od zrekonštruovanej križovatky si sľubujeme predovšetkým zvýšenie bezpečnosti. Križovatka je doteraz veľmi nebezpečnou a prichádzalo tu k viacerým nehodám. Je tu viacero obchodov, je tu škola, kostol. Ide teda o frekventovanú križovatku, na ktorej potrebujeme zvýšiť bezpečnosť, čo sa výstavbou „kruháča“ určite podarí,“ dodal na záver Jaroslav Kmeť.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com