St. máj 8th, 2024

Rozsiahlej rekonštrukcii michalovskej krytej plavárne sme sa naposledy venovali v polovici júna. Od tých čias značne zmenila svoju vonkajšiu podobu.

Pozornosť púta najmä sklenená výplň tej časti objektu, v ktorej sú bazény. Predošlá výplň mala viac ako štyridsať rokov. Chátrala a značne prepúšťala teplo, čím vznikali obrovské straty na energiách. To už ale v žiadnom prípade nebude platiť.

„V súčasnom období dodávateľská spoločnosť realizuje sklenenú fasádu prístavby,“ doplnila vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry Mestského úradu v Michalovciach Mgr. Mária Stričková. Vonkajší vzhľad športoviská tak má už aj v súčasnosti modernejší vzhľad. Sklenená fasáda vzbudzuje obdiv a viacerým Michalovčanom sa páči. Ako je známe z predošlých tlačových správ mesta, vďaka uvedenej prístavbe sa objekt kúpaliska rozšíri až zhruba o tri metre, čo je dosť. Týmto spôsobom vznikne rozsiahla voľná plocha. Mali by na nej byť vytvorené miesta na sedenie pre divákov rôznych plaveckých športových podujatí a návštevníkov kúpaliska. Stavbári robia sklenenú fasádu aj vo vonkajšej časti kúpaliska v smere od parkoviska, odkiaľ plaváreň vyzerá už tiež oveľa lepšie. Minulosťou (našťastie) je aj schátraná červená fasáda, ktorá mala už takmer 25 rokov, čo bolo dosť veľa. Bola nahradená modernejším a odolnejším stavebným materiálom.

„Na budove sú osadené všetky výplne otvorov z hliníkových profilov s izolačným trojsklom,“ pokračovala M.Stričková. Pribudnú aj ďalšie bazény. Nebudú chýbať vynovené šatne a sociálne zariadenia. V pláne je aj podlahové kúrenie. Spravené budú: nové elektrické rozvody, zdravotechnika a vzduchotechnika. Stavbári tento vyše 40-ročný objekt kompletne zateplia. Stavebné práce by mali byť hotové v priebehu budúceho roka. O tom, že objekt bude modernejší nikto nepochybuje. Pozornosť však dodnes vzbudzuje až trojnásobné predraženie stavebných prác, o ktorom sme vás podrobne informovali v júnovom vydaní novín. Ako je všeobecne známe, príčinou boli aj chyby v projektovej dokumentácii a dodatočné stavebné práce. V projekte pribudli aj ďalšie bazény, s ktorými sa predtým nerátalo. Rozpočtový náklad sa tak zvýšil z dva a pol na štyri a pol milióna eur.

Nielen opoziční poslanci mestského zastupiteľstva, ale aj mnohí Michalovčania tvrdia, že za tieto peniaze sa mohla postaviť aj úplne nová krytá plaváreň…

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com