So. apr 20th, 2024

V minulých dňoch po oblastných futbalových ligách vyvrcholili aj oblastné poháre. Tie nakoniec zdvihli nad hlavy hráči TJ Družstevník Nižné Ladičkovce v humenskom okrese a v michalovskom okrese sa tešil OŠK Tušice, ktorý tak obhájil triumf z roku 2020.

Na štadióne v Humennom na seba narazili dvaja šiestoligisti. Favoritom bola v tabuľke druhá Modrá nad Cirochou, papierové prognózy sa ale niekedy na ihrisku nepotvrdia. Ladičkovce, ktoré obsadili v dlhodobej časti až ôsme miesto, totiž druhú Modrú nad Cirochou zdolali 2:0. Favorita najskôr načal v 38. minúte Viktor Kolesár, v druhom polčase pridal gólovú poistku Patrik Tkáč. V michalovskom okrese boli síce Tušice obhajcom prvenstva, favoritom však boli Vyšné Remety, ktoré až do posledného kola bojovali o postup do najnižšej krajskej ligy. Zápas zvratov nakoniec museli rozhodnúť až pokutové kopy. Tie ale ani nemuseli byť. Na gól Remeťana Veľasa odpovedal dvakrát Patrik Škultúty. V 78. minúte vyrovnal Lendáč a o minútu neskôr mohli Vyšné Remety ísť aj do vedenia. Po červenej karte pre Jána Macka prišiel dvojitý trest v podobe pokutového kopu, ten ale kapitán Vyšných Remet Vladimír Praščák nepremenil. Sobranecký štadión, kde sa finále hralo, tak videl pokutové kopy, v ktorých boli úspešnejší hráči Tušíc. OŠK Tušice sú piatym tímom, ktorému sa podarilo obhájiť zisk pohára. Predtým sa z dvoch prvenstiev v rade tešili OŠK Zalužice (roky 2005 a 2006), Družstevník Dúbravka (2008 a 2009), TJ Družstevník Žbince (2011 a 2012) a AFK Topoľany (2014, 2015 a 2016). Práve Topoľany sú rekordným trojnásobným držiteľom pohára. Dvakrát ho získali spomenuté štyri tímy, ako aj ŠK Agro Palín, raz sa tešili FK Ruská, Chemko Strážske, TJ Družstevník Malčice, OŠK Pavlovce nad Uhom, OŠK Krišovská Liesková a OŠK Budkovce.

TJ Družstevník Modrá nad Cirochou – TJ Družstevník Nižné Ladičkovce 0:2 (0:1)
Góly: 38. V. Kolesár, 82. P. Tkáč.
Žlté karty: 23. Rajňak – 23. Kuruc.
Rozhodovali: Pidanič – Basoš, Turčík.
MODRÁ n/C: Havran (86. Škutka) – M. Okoš, Brečka (Bončík), Belančin (65. Miľčo), Harvilik, Zlatohlavý, Dzurko (75. L. Okoš), Kohut (54. Mikula), Karľa, Rajňak, Timuľak.
N. LADIČKOVCE: Čubák – R. Kuruc, Ballek, Bobaľa, P. Tkáč, Šepeľa (90. Mríz), J. Kuruc, Beňo (86. Š. Mažerik), Balica, V. Kolesár, Gerda (78. M. Mažerik).

TJ Vyšné Remety – OŠK Tušice TNV 2:2 (1:1) 3:4 po pok. kopoch
Góly: 28. Veľas, 78. Lendáč – 40. a 73. P. Škultéty.
Žlté karty: 84. Lendáč – 21. Moroz, 60. Duda.
Červená karta: 79. Ján Macko (faul v čistej šanci, priama červená karta).
Rozhodovali: Čeklovský – Mihaľov, Miloš Miľo.
TJ: Rončinský – Vojček, Veľas (88. Peťo), Zahorčák, V. Praščák, Mihalovič (84. Karaman), Byra, Mihalik, Pliška, M. Praščák, Lendáč (88. Timočko).
OŠK: R. Novák – J. Pallai (88. Nisky), D. Sabol, M. Ivan, Ján Macko, Duda, Kuriško, O. Pallai, Moroz, Koli (46. Jozef Macko), Škultéty.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com