Pi. apr 19th, 2024

Spartak Medzilaborce sa posledným vyhratým zápasom proti Záhradnému posunul do najvyššej regionálnej súťaže. Mužstvo z Medzilaboriec si zahrá v najbližšej sezóne v IV. Lige, ktorá prešla reorganizáciou. Humenský klub FK Humenné sa dohodol s MŠK Spartak Medzilaborce, a tak vznikla dohoda o striedavom štarte hráčov.

Nováčik najvyššej regionálnej súťaže Spartak sa stáva farmou FK Humenné. Dohodli sa, tak obe strany v uplynulých dňoch. „Pristúpili sme k tomuto kroku hlavne z dôvodu, aby hráči, ktorí budú mať nižšiu minutáž v našom drese, zbierali zápasovú prax v súťažných zápasoch Spartaka Medzilaborce. Verím, že tento krok bude prospešným pre obidva kluby,“ priblížil technický riaditeľ FK Humenné Vladimír Vasilenko.

Podľa slov Víťazoslava Lukačika, trénera Spartaka je dohoda výhodná pre obe mužstva. „Pre Humenčanov v tom, že hráči, ktorí nebudú dostávať veľa príležitostí, budú môcť mať futbalovú prax u nás. Pre Spartak stúpne konkurencia čo klubu iba pomôže. Myslím si, že najvyššia krajská súťaž bude mať svoju kvalitu a hráčom so striedavým štartom to iba prospeje,“ dodáva Lukačik.

Súťažný poriadok futbalu prešiel aktualizáciou a v ňom došlo aj k zmene článku 20 o uzatvorení dohody o striedavom štarte hráčov. Po novom môžu uzatvoriť dohodu o striedavom štarte hráčov dva kluby rozdielnej úrovne v prvých štyroch najvyšších súťažiach, namiesto doterajších troch. Platnosť dohody je na jeden súťažný ročník. „Medzi klubom vyššej a klubom nižšej úrovne môže byť rozdiel najviac dvoch súťaží (klub Fortuna ligy môže uzatvoriť dohodu o striedavom štarte maximálne s klubom III. ligy a klub II. ligy s klubom maximálne IV. ligy – pozn.),“ uvádza Súťažný poriadok.

Jednou z podmienok striedavého štartu hráčov je, že hráč družstva klubu vyššej súťaže môže hrať len za A-družstvo klubu nižšej súťaže a môže nastúpiť len v majstrovskej súťaži a zároveň hráč družstva klubu vyššej súťaže nesmie nastúpiť za klub nižšej súťaže v pohárovej súťaži. V jednom súťažnom stretnutí môže nastúpiť naj-
viac 5 hráčov družstva vyššej súťaže.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com