Št. apr 25th, 2024

Sobotňajšie futbalové derby medzi prvoligovými Michalovcami a druholigovým Humenným malo jasného favorita a ten na rozdiel od minulého roka, kedy vtedy ešte nováčikovi druhej ligy hladko podľahol, svoju rolu zvládol. Michalovčania zdolali FK po góloch Michala Ranka, Vasileosa Ntotisa a mladučkého Zorana Záhradníka 3:0 a v príprave si vo štvrtom zápase pripísali druhé víťazstvo. Naopak, Humenčania nevyhrali ani vo štvrtom stretnutí a zaknihovali tretiu prehru.

Hrnčár videl veľa dobrého

Dva navlas rovnaké výsledky, len s opačným rezultátom, zaknihovali minulý týždeň hráči MFK Zemplín Michalovce. V stredu v Budapešti podľahli nováčikovi maďarskej ligy VASAS FC hladko 0:3 a rovnakým výsledkom zdolali v sobotu Humenné. Tentoraz boli Michalovčania lepším tímom a iba zhodou okolností, či nepresností, museli bojovať o víťazstvo až do úplného konca. Na konci prvého dejstve poslal Kotuľovu prihrávku do siete Michal Ranka. V druhom dejstve spálili domáci päť čistých gólových šancí. Poistku pridal až Ntotis, ktorého strelu si zrazil do siete Jonuz a tretí gól pridal po krásnom sóle a obídení brankára Zoran Záhradník.

„Máme za sebou náročný týždeň, pretože boli veľké horúčavy a veľa sme cestovali, keďže sme hrali v poľskom Sanoku aj maďarskej Budapešti. Odohrali sme však veľmi slušný zápas, z môjho pohľadu bolo v našej hre veľa zaujímavých vecí. Škoda len, že sme nevyužili kopu ďalších šancí na výraznejšie víťazstvo respektíve, že sme výsledkovo skôr neuzavreli zápas. Mrzí ma jedine to, že sa nám zranil Matúš Marcin. Verím, že nebude dlho mimo hry a čoskoro bude znovu k dispozícii,” povedal po stretnutí tréner Michalovčanov Norbert Hrnčár.

Novou posilou Adler da Silva, Ošima do Cracovie Krakov

Zaujímavé veci sa dejú aj v michalovskom kádri. Minulý týždeň podpísal novú zmluvu brankár Száraz, ktorý bol v minulej sezóne na hosťovaní z Dunajskej Stredy. Teraz je už kmeňovým hráčom Zemplína, podobne ako zastupujúci kapitán Michal Ranko, ktorý sa na novej ročnej zmluve dohodol tiež. Zo Slovana Bratislava prichádza švajčiarsky útočník Adler da Silva, ktorý si pred príchodom k belasým urobil dobré meno v Pohroní. Bývalý švajčiarsky mládežnícky reprezentant strelil v sedemnástich zápasoch v Žiari nad Hronom šesť gólov, v Slovane sa v rovnakom počte duelov gólovo nepresadil ani raz. Adler je druhou posilou Zemplínčanov pred novou sezónou. Káder ale zaznamenal aj jeden úbytok. Japonský stredopoliar Takuto Ošima sa totiž stal novou posilou účastníka najvyššej poľskej Ekstraklasy Cracovie Krakov.

„Určite mu to všetci v klube prajeme. Nám teraz neostáva nič iné, len hľadať za neho náhradu,“ zdôraznil Hrnčár, ktorý verí ešte v pohyb v kádri. „Obzeráme sa práve po poste stredového hráča. Verím, že niečo zoženieme,“ dodal michalovský tréner.

Humenčania stále čakajú na prvé víťazstvo

Už menej spokojný bol tréner Humenčanov Ondrej Desiatnik. Tím pod jeho vedením stále čaká na prvé víťazstvo, ktoré nedosiahol ani vo štvrtom zápase. „Ja by som zápas s Michalovcami rozdelil na dve časti. V prvom polčase sme až na jednu chybičku hrali veľmi dobre. V druhom sme prestriedali a kvalita sa potvrdila. My sme skúšali brankárov, ako aj mladíkov s ročníkom narodenia 2002, ktorých potrebujeme do zostavy. Samozrejme, vždy prehrávať nás nebaví a nabudúce už chceme vyhrať. Stále robíme na niektorých veciach, ktoré chlapci nemali doteraz zaužívané. Trochu sa s tým trápime, od toho je ale príprava. Pre nás to bola vynikajúca previerka, ktorá nám ukázala, na čom máme dva týždne pred ligou pracovať. Teda, až na výsledok…,“ poznamenal po stretnutí tréner FK Ondrej Desiatnik, ktorý vie na čo sa má v zostávajúcich dňoch zamerať.

„Príprava je určite ťažká. Minulý týždeň trošku skresľovali obrovskú horúčavy, ktoré nám robili problémy, ale to robilo problémy asi každému. Trošku sme tomu prispôsobili aj tréningy. Takou čerešničkou na torte má byť v príprave sobota a zápas, nám to ale nevychádza. Od toho je však príprava. Aj proti Michalovciam sme skúšali viacerých hráčov, nejakí nám aj chýbali.“ poznamenal po stretnutí tréner FK Ondrej Desiatnik.

V generálke obaja doma

Obom tímom spod Vihorlatu ostávajú do ostrého štartu súťaže už len necelé dva týždne. Michalovčania na svoj prvý zápas nastúpia v piatok pätnásteho júla doma proti Banskej Bystrici (20.30 hod.), Humenčania sa v prvom kole predstavia o deň neskôr na pôde nováčika súťaže FK Rača. Obaja do štartu súťaže odohrajú už len jeden prípravný duel a obaja sa predstavia doma. Humenčania privítajú túto sobotu Lipany, Michalovčania už v piatok od 20.00 hod. Tatran Prešov.

MFK Zemplín Michalovce – FK Humenné 3:0 (1:0)
Góly: 42. Ranko, 81. Ntotis, 83. Z. Záhradník
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz – Kotula (74. M. Kolesár), Ranko (74. R. Rigo), Volanakis (61. F. Vaško), Méndez (74. J. Sova) – M. Begala, Peňa (61. Ntotis), I. Žofčák (61. Shimamura) – L. Jánošík (74. Holp), Adler Da Silva (74. Z. Záhradník), M. Marcin (15. Petrík, 74. D. Magda)
FK: Vasilco (71. Jonuz) – M. Zlacký, Luberda, F. Bednár, Borok (66. Fraňo) – J. Dzurík (66. C. Vasiľ) – Sven Jurčišin (61. Komár), Jančo (61. Vaľovčin), Streňo (61. M. Harvila), Komjatý – M. Hamuľak (61. S. Šuľak)

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com