Št. apr 25th, 2024

STOROČNÉ GYMNÁZIUM

Jubilujúce Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach prekvapilo naozaj originálnym nápadom. Pri príležitosti 100.výročia vzniku vedenie školy dalo osadiť pri vchode do školy takmer 70 metrov dlhú fotogalériu so stovkami fotografií.

„Viete čo, bol to úplne spontánny nápad nášho pedagogického kolektívu. Jednoducho, chceli sme nejakým nevšedným spôsobom upútať širokú verejnosť. Chceli sme dať ľuďom vedieť, že v tomto roku si naša škola pripomína významné jubileum,“ vysvetlila riaditeľka Mgr. Katarína Olšavová.

Gymnázium nemá vlastný fotografický archív. Preto učitelia posťahovali všetky fotografie zo sociálnej siete, webovej stránky školy, ale aj zo svojich súkromných archívov. Týmto spôsobom vybrali asi tri tisícky fotiek, ktoré sú umiestnené na plátne. Následne michalovské fotografické štúdio v spolupráci s učiteľmi vyselektovalo najkvalitnejšie fotografie.

Dôraz v prvom rade kládli na to, aby vyjadrovali niečo ucelené. „Išlo nám aj o pestrosť. Preto sú vedľa seba snímky z najstarších čias a fotky z uplynulých rokov. Nechýbajú unikátne zábery z výstavby školy, spoločné fotografie pedagógov, školské výlety, krúžková činnosť, športové súťaže a mnohé iné veci,“ pokračovala v rozprávaní K. Olšavová.

Michalovské gymnázium bolo otvorené presne 12.októbra 1922. Sídlilo v súčasných priestoroch Základnej školy Pavla Horova na ulici kapitána Nálepku. V prvom školskom roku získavala vedomosti tridsiatka gymnazistov. V súčasnosti ich je vyše 600. Do súčasného sídla na Masarykovej ulici sa gymnázium premiestnilo v roku 1931. Súčasný názov má od roku 1980.

Hlavná časť osláv sa uskutoční v jesennom období. „Plánujeme vydať knihu o histórii školy do roku 1944. Vyjde pamätná kniha s menami všetkých absolventov. Významné jubileum si pripomenieme aj slávnostnou akadémiou v mestskom kultúrnom stredisku s bohatým programom. Škola bude mať vlastnú symbolickú bankovku a vlastný symbolický korešpondenčný lístok. V školskom areáli dáme osadiť pamätný kameň a inováciou prejde školské logo,“ uviedla riaditeľka.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com