Št. apr 25th, 2024

ZLATÝ BÝK OTVORENÝ DLHŠIE

V minulom vydaní sme vás informovali o medzinárodnej výstave výtvarníkov v michalovskej galérii Zlatého býka. Problémom však ešte donedávna bolo, že galéria bola zatváraná pomerne skoro, čo hlavne pracujúcim milovníkom umenia nevyhovovalo. To sa však zmenilo, čo platí aj o turisticko-informačnej kancelárii mesta, ktorá je takisto na prízemí Zlatého býka.

Ešte donedávna bola mestská galéria otvorená počas pracovných dní od 8. do 16.00 hodiny. Prevádzkový čas určilo mestské kultúrne stredisko, ktoré ju má v správe takmer rok. „Mesto Michalovce pravidelne komunikuje s mestským kultúrnym strediskom o náležitostiach spojených s prevádzkou galérie. Po vzájomnej komunikácii sa nám tento čas zdal byť v poriadku,“ informovala vedúca oddelenia komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Mgr. Mária Stričková.

Pri určovaní času sa zabudlo na pracujúcich ľudí, ale napríklad aj na študentov vysokých škôl, ktorým sa neskôr končili prednášky. Zástupcom mesta prevádzkový čas neprekážal. „Z doterajších skúseností, ktoré Mestské kultúrne stredisko má, a to ešte aj z prevádzkovania galérie vo svojich priestoroch sa návštevníci stále vedeli a stále vedia prispôsobiť prevádzkovým hodinám,“ poznamenala M. Stričková.

Podobný prevádzkový čas mala aj turisticko-informačná kancelária. Blíži sa dovolenková sezóna, Michalovce navštívia mnohí turisti a je úplne jasné, že uvedené prevádzkové časy v žiadnom prípade nemohli byť vyhovujúce. Mesto začalo v správnom čase konať a treba povedať, že rozumne. Od pondelka 27.júna sa prevádzkový čas galérie výrazne predlžil. V pracovných dňoch je otvorená od 9.00 až do 18.00 hodiny a v sobotu od 8. do 14.00 hodiny. Predlžuje sa aj prevádzkový čas turisticko-informačného centra, ktoré je hneď vedľa galérie pri vchode do Zlatého býka a vlastne kopíruje jej prevádzkový čas. Poskytuje hlavne dôležité informácie a turistické materiály o regióne dolného Zemplína.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com