Ut. apr 23rd, 2024

Na operačné stredisko oznámil 67 ročný Medzilaborčan, že na Ul. Májovej počas výkopových prác na svojom pozemku v mestskej časti Borov našiel predmet pripomínajúci muníciu. Krajský pyrotechnik, ktorý bol okamžite vyslaný na miesto nálezu po obhliadnutí neznámej munície určil, že ide o mínometku z obdobia II. svetovej vojny. Nájdená munícia bola pyrotechnikom prevzatá.
Krátko po tejto udalosti bol opäť na operačné stredisko ohlásený nález vojnovej munície. Oznamovateľ, 66 ročný muž z Medzilaboriec – časť Borov, uviedol, že počas prechádzky popri rieke Laborec našiel jemu neznámu muníciu. Krajský pyrotechnik stanovil, že ide o delostrelecký granát z obdobia II. svetovej vojny. Granát bol pyrotechnikom za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení prevzatý k zneškodneniu.
Polícia upozorňuje občanov, aby v prípade nálezu munície s ňou v žiadnom prípade nemanipulovali. Nález je potrebné oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158. V zastavaných oblastiach s pohybom ľudí je nutné zabezpečiť miesto nálezu až do príchodu policajnej hliadky. Pri neodbornej manipulácií s pyrotechnikou hrozí vážne riziko zranení ! Munícia aj keď je stará, je funkčná a môže vybuchnúť.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com