Pi. apr 26th, 2024

V nedeľu 3. apríla mali niektorí obyvatelia Lastomíra nepríjemný budíček. Pred piatou ráno totiž dvadsaťjedenročný vodič auta značky Volkswagen Golf zdemoloval plot rodinného domu a miestneho hostinca. Mladík údajne zaspal, a tak vozidlo vôbec nebrzdilo a vletelo do plota v plnej rýchlosti.
Našťastie plot a lavice stlmili vodičov náraz a ten z auta odkráčal po vlastných, pritom len o kúsok minul strom. Prešiel dva ploty, zdemoloval dve lavice z masívneho dreva a poškodil obklad a izoláciu na budove hostinca. Z nehody si odniesol „len“ hrču na hlave. Majitelia rodinného domu a hostinca sa vyjadrili, že je hlavné, že sa nikomu nič nestalo, aj keď vznik-nutá škoda majiteľov mrzí. No pravdou je, ak by sa nehoda stala v inej hodine, často sa na tomto mieste zákazníci združujú a mohol do nich vodič naraziť.
Ide celkovo o nebezpečný úsek, kde na jednej strane prechádzajú ľudia, ktorí idú do miestnych potravín a hostinca, na druhej strane autá jazdia veľmi často neohľaduplne a neuvedomujú si, že zákruta je pomerne zradná. Za posledné roky, viacerí majitelia rodinných domov, ktoré sa nachádzajú v blízkosti tejto zákruty museli čeliť podobným incidentom. Otázkou je, či vedenie obce nemôže s úsekom niečo urobiť, pretože ide o zdravie a bezpečie občanov, ktoré je ohrozené. Riešením by možno mohol byť spomaľovač alebo efektívnejšie značenie.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com