Pi. mar 29th, 2024
Takýto oznam čakal zákazníkov v bankomatoch

V posledných týždňoch mali hraničné mestá problémy s bankomatmi, v ktorých chýbali peniaze. Dôvodom boli hromadné výbery ukrajincov, ktoré sa nestíhali dopĺňať.

Pri bankomatoch sa tvorili rady

Sobrance
Sobrančania museli po peniaze chodiť viackrát. Hoci v meste slúži asi 5 bankomatov, tak ani v jednom neboli peniaze. Podľa miestnych obyvateľov neboli peniaze v bankomatoch od štvrtka (14.4.2022), pričom na výber čakali dlhé rady ľudí. Obyvatelia si všimli, že bankomaty zostávajú prázdne po nájazdoch skupiny žien z Ukrajiny. Ukrajinci si zvyknú vyberať veľkú hotovosť naraz z viacerých kariet. Podľa ženy z Ukrajiny sa ľudia za hranicou nevedeli dostať k eurám, banky ich pre vojnový stav nemohli ponúkať.

Situácia v Michalovciach
Začiatok týždňa bol problémový pre občanov, ktorí si nemohli vybrať hotovosť z bankomatov. Utorok (19.4.2022) ráno v Michalovciach nebolo možné vybrať hotovosť z bankomatov Poštovej banky. Po vložení karty, nasledovnom zadaní PIN kódu a zvolení služby na výber hotovosti sa na bankomate zobrazila informácia, že momentálne nevydáva peniaze. Situácia sa v priebehu dňa zmenila. Poobede už stál pred bankomatom nával ľudí, ktorí si konečne mohli vybrať peniaze.

Stanovisko bánk
Doplnenie hotovosti pobočky ČSOB banky má na starosti externá firma. Aktuálne by už mali byť bankomaty v mestách plne zásobené. PR manager VÚB banky Dominik Miša uviedol, že za chýbajúcu hotovosť v bankomatoch môžu Veľkonočné sviatky. „Naše bankomaty sú pravidelne dopĺňané servisnou službou, avšak na situáciu v zmienených mestách sme sa pozreli bližšie. Došlo tam k situácii, kedy ako po iné sviatky, tak aj teraz cez veľkonočné sviatky sa klienti vždy predzásobia hotovosťou, no možnosti našej servisnej služby sú vtedy obmedzené. Niektoré bankomaty máme totiž umiestnené v rámci obchodných domov, alebo prístup k nim vedie cez prevádzky, ktoré sú počas sviatkov zatvorené,“ informoval Dominik Miša. Taktiež dodal, že v Humennom a v Michalovciach sú k dispozícii extra bankomaty aj v rámci registračných centier pre utečencov z Ukrajiny, ktoré môžu využívať klienti banky.
Z ostatných bánk sme dostali takmer rovnaké vyjadrenia. Banky neevidujú nejaké vážnej-šie problémy pri dopĺňaní bankomatov. Pokiaľ takáto situácia nastáva, banky ju riešia priebežne.

Chýbajúce peniaze v bankomatoch nám dokážu skomplikovať bežný deň, keďže vysoké poplatky odrádzajú mnohých ľudí od výberu hotovosti z bankomatu inej banky. Mnohé prevádzky, kaviarne alebo reštaurácie nemajú zavedený platobný terminál, ktorý by umožnil pria-mu platbu kartou. Aj takto sa prejavujú dôsledky nezmyselnej vojny u našich východných susedov. Pre našich občanov tak vznikajú nové komplikácie, za ktoré však ani utečenci ale ani oni sami nemôžu. Veľa bánk zrušilo svoje pracoviská v mestách a ostali iba bankomaty a aj preto by si mali kompetentní uvedomiť svoju zodpovednosť.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com