Pi. mar 29th, 2024

HUMENNÉ. Medzi SOŠ technickou a ihriskom pri SOŠ obchodu a služieb, sa nachádza nenápadný chodník, ktorý spája Družstevnú ulicu s ulicou Komenského. Chodci si tadiaľ veľakrát skracovali cestu, aby nemuseli obchádzať celé Sídlisko I. V súčasnosti to však nie je možné.

   Po zime totiž chodník zarástol priam rýchlosťou svetla hustou burinou, kriakmi a trávou, ktorá je v niektorých miestach doslova po pás. Úplne sa tak stratil z dohľadu. Mnohí obyvatelia teda popri ňom prechádzajú netušiac, že vôbec ešte existuje. Na jednej strane húštie zakrylo rokmi poškodený asfalt chodníka, na druhej strane však pôsobí nebezpečne, keďže sa v ňom môžu zdržiavať rôzne zvieratá. Navyše sa chodník stal častým ležoviskom bezdomovcov, teda sa tu nachádza aj množstvo odpadkov.

   S otázkou komu chodník patrí  a či kompetentní plánujú jeho rekonštrukciu, sme sa obrátili na Prešovský samosprávny kraj (PSK) i Mesto Humenné. „Chodník pri SOŠ technickej v Humennom nie je v správe ani vlastníctve Prešovského samosprávneho kraja a ani školy,“ ozrejmila Daša Jeleňová z kancelárie predsedu PSK. Podľa katastrálnej mapy patrí chodník pod humenskú samosprávu. O jeho údržbu by sa teda mali starať Technické služby mesta Humenné. Rovnako by mal byť v réžii mesta návrh na opravu chodníka. Z tlačového referátu MsÚ však do uzávierky novín neodpovedali. Možno teda iba dúfať, že sa chodník dá niekedy do poriadku.

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com