Št. apr 25th, 2024

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce naskočili po reprezentačnej prestávke na tú vlnu, na akej boli predtým. V prvom zápase po nej totiž na domácom ľade zdolali HC MV Transport Prešov hladko 5:1 a bodovali tak v dvanástom z posledných trinástich stretnutí.

Michalovčania mali expresný úvod. Po prvej päťminútovke to rozbalili naplno a v rozpätí 85 sekúnd viedli 3:0, čím položili jasné základy svojho víťazstva v prvom zo šiestich regionálnych kôl, ktoré sa pravidelne hrajú počas vianočných a novoročných sviatkov. „Rozhodla naša skvelá prvá tretina,“rozhovoril sa tréner HK Dukla Ingema Roman Stantien. „Konečne sa nám podarilo streliť viac gólov naraz, čím sme sa konečne upokojili a nemuseli strážiť náskok. Po tých troch góloch sme mali aj ďalšie šance. Súper sa nevzdával, stále sa snažil vytvoriť si tlak. Mali aj šance, podržal nás ale Škorvánek. Po góle na 5:1 sme to viac-menej kontrolovali a súpera nepustili do ničoho,“ pokračuje Stantien, pre ktorého je to prvé víťazstvo v riadnom hracom čase na domácom ľade. „Už bol čas,“ trefne reaguje Stantien.

Samuel Chalupa strelil prvý gól v sezóne proti materskému klubu

O michalovské góly sa podelila hneď pätica strelcov. Pre dvoch to boli prvé v sezóne. Gólový účet si otvorila nová posila, Kanaďan Ryan Valentini a prvý gól v sezóne strelil proti materskému klubu Samuel Chalupa. „Čakal som na neho dlhšiu dobu. Podstatné sú ale tri body pre mužstvo. Nechcel som pozerať na to, kedy som naposledy skóroval, aby som sa nedostal pod tlak. Teší, že bol pri víťaznom zápase a dokonca aj proti materskému klubu,“ reaguje michalovský útočník. Dukla vstúpila po reprezentačnej prestávke do zápasov správnou nohou. Mohlo za to aj posilnenie útoku, keď káder rozšíril kanadský center Ryan Valentini a ruský útočník Vadim Pereskokov. „Je dôležité, že počas pauzy sme popracovali na niektorých veciach a prišlo aj k posilneniu ofenzívy. Verím, že sa nám bude dariť takto aj v ďalších zápasoch,“ pokračuje Chalupa.

„Určite sme s nimi silnejší,“ hovorí o nových posilách ďalší strelec michalovský gól Peter Bjalončík, ktorý otvoril skóre utorkového duelu. „Konečne sme mali dobrý vstup do zápasu. Hlavne, že sme dali viac ako dva góly. Zápasy predtým sme sa trápili v koncovke. Bolo jasne cítiť, že prišli dvaja hráči, ktorí sú rozdieloví. Majú cit pre prihrávku a myslím si, že hlavne v presilovkách sme sinejší, ako predtým,“ opakuje sa Peter Bjalončík na adresu nových posíl Ryana Valentiniho a Vadima Pereskokova. Michalovčania sa najbližšie predstavia vo štvrtok v Spišskej Novej Vsi, s ktorou sa im výrazne darí. Keď počítame aj zápasy v prvej lige, so Spišiakmi neprehrali už 23 duelov… „Ja verím, že sa nám bude dariť aj naďalej,“ dodáva Peter Bjalončík.     

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com