Št. apr 25th, 2024

Úrazy môžu byť aj na neupravených chodníkoch.

S topiacim sa snehom stúplo aj riziko padajúcich cencúľov či snehových previsov. Jedinou prevenciou je ich odstránenie vlastníkmi budovy. Po privolaní však s tým vedia pomôcť aj hasiči. Podľa Jany Matis Libovej z krajského riaditeľstva v Košiciach nie sú oprávnení vykonávať zásah, kým na to nedostanú podnet.

„Odstraňovanie ľadových previsov je predovšetkým v kompetencii vlastníka budovy. Ak ide o súkromnú budovu, zodpovedá  za bezpečnosť vlastník, prípadne správca budovy. Hasiči zasahujú, ak ide o ohrozenie života a zdravia na verejných priestranstvách a verejných budovách, ako sú škôlky, školy, nemocnice a podobne.“

Ďalším opatrením, ktoré môže pomôcť predísť úrazu, je ohraničenie priestoru pod strechou, aby sa v jej okolí nikto nepohyboval. Úrazy však teraz hrozia aj na neupravených chodníkoch a cestách. Podľa informácií z Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura však aktuálne nezaevidovali zvýšený počet ošetrení v súvislosti s počasím. Práve naopak, situácia je v porovnaní s vlaňajškom pokojnejšia.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com