Pi. apr 26th, 2024

Nová súťaž a nové výzvy čakali v jesennej časti aj na futbalistov MFK Snina. Ako je známe, v tretích ligách došlo k spojeniu súťaží Východ a Stred, a tým pádom síce tretia liga nabrala na kvalite, no tímy majú aj vyššie náklady. Podstatnou zmenou je aj fakt, že súťaž prešla pod patronát Slovenského futbalového zväzu, čiže už nepatrí východu.

Sninčania odštartovali novú súťaž výborne. V prvých štyroch kolách zaznamenali osem bodov, keď dvakrát vyhrali a dvakrát remizovali a zdalo sa, že môžu mať aj najvyššie ambície. Prehrali až v piatom kole, keď doma nestačili na Bardejov. Predtým dokázali dokonca remizovať aj na ihrisku Spišskej Novej Vsi, ktorá vyhrala celú jesennú časť. Postupom času začali výsledkovo padať a všetko to vyvrcholilo prehrou v poslednom kole doma s Popradom. Zástupca spod Vihorlatu nakoniec ukončil jeseň s vyrovnanou bilanciou šiestich víťazstiev, rovnakého počtu prehier a troch remíz na deviatej priečke. „Spokojní nie sme, pretože sme v tabuľke chceli byť vyššie. Očakávania boli fakt väčšie. Bolo to také rozpačité a určite mužstvo má na to, aby bolo v tabuľke vyššie,“ rozhovoril sa manažér klubu František Hanc.

Tomu chýbala vyššia konsolidovanosť výsledkov hlavne na domácej pôde. Družstvo napríklad zvíťazilo vo Svidníku a následne doma nestačilo na tabuľkového suseda Oravskú Lesnú. Zvíťazilo u ďalšieho tabuľkového suseda v Stropkove, následne prišiel domáci výbuch s Popradom. Nebyť týchto domácich zakopnutí sú Sninčania v prvej šestke, kde aj chceli byť pred štartom súťaže. „Štart do súťaže bol výborný, potom ale prišli ani nie zlé výkony, len zlé výsledky. To, čo sme nahrali u súperov, sme doma stratili zbytočnými prehrami. To nás začalo ubíjať. Mrzia hlavne prehry s Oravskou Lesnou a Popradom. Bodov by teda mohlo a malo byť viac,“ pokračuje František Hanc. Aké boli očakávania Sninčanov od reorganizovanej súťaže? „To, čo sme čakali, to sa aj stalo. Mužstvá majú svoju kvalitu. Je to možno náročnejšie na cestovanie a tým pádom aj na peniaze, ja ale vidím reorganizáciu súťaže pozitívne, pretože prišlo k skvalitneniu zápasov.“

Optimum je dostať sa do prvej šestky

Jediný zástupca spod Vihorlatu v tretej lige Východ nielenže mal vyrovnanú bodovú bilanciu, ale dokonca skoro aj skóre, keď strelil len o dva góly viac ako dostal (26:24). Najlepším strelcom bol paradoxne obranca Maroš Ferko, potom už boli úspešní hlavne legionári. Štyri góly strelil Brazílčan Joao Victor Guimaraes, ktorý v minulosti pôsobil aj v Humennom. Po tri góly strelili aj Ukrajinco Maksym Losiev a Ljubomir Ravlikovskij. Po tri góly pridali aj skúsení Jozef Skvašík a kapitán Dušan Janko. „Čo sa týka skúsenejších hráčov a legionárov skoro všetci splnili to, čo sme od nich očakávali. Ako som ale povedal, možno viac sme čakali od domácich duelov, v ktorých sme mali získať viac bodov. Potom by bola spokojnosť väčšia. Osobne v jarnej časti chce, aby sme sa v tabuľke posunuli vyššie. Optimum je dostať sa do prvej šestky. Určite na to mužstvo máme, uvidíme, aká bude trebárs aj podpora z mesta. Financie sú totiž veľmi dôležité,“ uviedol už aj k cieľom v jarnej časti František Hanc.

Príprava v domácich podmienkach

Prípravu na jarnú časť by mali Sninčania odštartovať začiatkom januára a mala by byť v domácich podmienkach. „Družstvo tu má ideálne podmienky na prípravu. Je tu aj ihrisko s umelou trávou, takže nemusíme nikde cestovať. Čo sa týka zápasov, tie prezradíme v najbližších dňoch, no tréneri už majú všetko vypracované. Káder sa určite bude meniť. Príde obmena, no teraz ešte takisto mená nebudeme prezrádzať, pretože nie je ešte prestupový termín. Určite ale niekto z kádra odíde a niekto doň aj príde, tak ako každé prestupové obdobie,“ dodal k zmenám v kádri a aj k zimnej príprave František Hanc. My dodajme, že jarná časť tretej ligy Východ odštartuje začiatkom marca. Sninčania by mali na úvod jari v nedeľu piateho marca privítať TJ Baník Kalinovo a doma sa predstavia aj v druhom jarnom kole, keď privítajú v nedeľu dvanásteho marca FTC Fiľakovo.

Výsledky v III. lige Východ:1.kolo: TJ Baník Kalinovo – MFK Snina 1:1. 2.kolo: FTC Fiľakovo – MFK Snina 0:1. 3.kolo: MFK Snina – MŠK Námestovo 2:1. 4.kolo: FK Spišská Nová Ves – MFK Snina 1:1. 5.kolo: MFK Snina – Partizán Bardejov 2:5. 6.kolo: Slávia TU Košice – MFK Snina 4:1. 7.kolo: MFK Snina – MFK Slovan Giraltovce 10:1. 8.kolo: FK Svidník – MFK Snina 1:2. 9.kolo: MFK Snina – TJ Oravské Veselé 2:3. 10.kolo: ŠK Odeva Lipany – MFK Snina 3:0. 11.kolo: MFK Snina – MŠK Novohrad Lučenec 2:0. 12.kolo: MŠK Rimavská Sobota – MFK Snina 3:0. 13.kolo: MFK Snina – MFK Vranov nad Topľou 1:1. 14.kolo: MŠK Tesla Stropkov – MFK Snina 0:1. 15.kolo: MFK Snina – FK Poprad 0:1. 

Foto: košice online (peter jesenský)

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com