Pi. mar 29th, 2024

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odštartovala záverečnú prípravu na majstrovstvá sveta juniorov v kanadských mestách Halifax a Moncton (26. 12. – 5. 1.). Hlavný tréner Ivan Feneš privítal na zraze vo zvolenskej Ice aréne 15 hráčov. Šestnásty nominovaný, útočník Marcel Štefančík, sa pripojí k tímu až večer.

Slováci absolvujú pod Pustým hradom štyri tréningy na ľade v priebehu troch dní. V stredu 14. decembra popoludní zamieria do Bratislavy a na druhý deň ráno naberú smer Kanada. Letecky sa presunú z Viedne do Toronta a následne do Halifaxu. Odtiaľ ešte poputuje tím autobusom do mestečka Truro, kde si rozloží ďalší predšampionátový tréningový kemp. V Kanade sa k mužstvu pripojí skupina hráčov pôsobiciach v severoamerických súťažiach, v ktorej budú figurovať aj obranca Šimon Nemec alebo útočník Filip Mešár. V kádri by nemal chýbať ani ďalší hráč zo zámoria Samuel Honzek. Najväčšia hviezda tímu Juraj Slafkovský, ktorý sa v lete stal prvou slovenskou draftovou jednotkou si zrejme na šampionáte nezahrá, keďže ho asi jeho klub Montreal Canadiens neuvoľní. Doteraz ale Kanaďania nepovedali nie… “Naše ambície pred šampionátom sú vysoké a radi by sme ich naplnili. Chalani sú v hlave nastavení správne a verím, že budú ochotní urobiť maximum pre úspech v nasledujúcich týždňoch,” povedal na zraze Ivan Feneš, ktorý urobil oproti pôvodnej nominácii jednu zmenu. Útočníka Ondreja Molnára z extraligovej Nitry nahradil Tim Danielčák z českého Litvínova.

Slovenskí reprezentanti odohrajú pred začiatkom šampionátu dva prípravné zápasy. Prvý je na programe 21. decembra v Monctone proti Kanaďanom, o dva dni neskôr vyzvú Rakúšanov v Trure. Úvodné vystúpenie na MSJ čaká Slovákov 27. decembra proti Fínom. V základnej skupine si následne zmerajú sily s Američanmi, Lotyšmi a Švajčiarmi.

Hráči podľa klubov: František Dej (HC Slovan Bratislava), Alex ŠOTEK (HC Slovan Bratislava), Boris Žabka (HC Slovan Bratislava), Patrik Andrisík (HK Brezno Knights), Adam Sýkora (HK Nitra), Tim Danielčák (HC Litvínov/ČR), Martin Mišiak (HC Nové Zámky), Michal Laurenčík (HC Nové Zámky/HC Topoľčany), Dávid Nátny (HC 21 Prešov), Matej Vereš (12.-14. decembra) (HK Dukla Trenčín), Šimon Groch (HK Spišská Nová Ves), Pavol Funtek (Ketterä/Fín.), Libor Nemec (Lukko Rauma/Fín.), Marcel Štefančík (Lulea HF/Švéd.), Dalibor Dvorský (AIK Solna/Švéd.), Alex Čiernik (Södertälje SK/Švéd.).

Realizačný tím: manažér – Tomáš Pšenka, hlavný tréner – Ivan Feneš, asistent trénera – Martin Štrbák, tréner brankárov – Peter Kosa, kondičný tréner – Matej Thomka, video tréner – Patrik Michnáč (14. decembra), lekár – Štefan Eperješi, fyzioterapeut – Michael Bujňák (od 11. decembra), masér – Ľubomír Výrostek (od 11. decembra), média manažér – Tomáš Lengyel (12. decembra).

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com