Št. apr 25th, 2024

Pred najväčším úspechom v histórii klubu stoja hokejisti HC 19 Humenné. Vo vitríne ich klubu sú zatiaľ len poháre za víťazstvo v druhej lige. V najbližších dňoch túto zbierku môžu rozšíriť aj pohárom za víťazstvo v JOJ Šport Slovenskom pohári. Humenčania sa už prebojovali do finále, keď v druhom semifinálovom zápase na domácom ľade zdolali Trnavu 4:2. Rovnakým výsledkom sa skončil aj duel v Trnave, o finalistovi tak muselo rozhodnúť predĺženie. V ňom ukázal svoje kvality Igor Safaralejev. Ruský útočník sa dostal do brejku a síce bol faulovaný, no v páde dokázal zasunúť puk do siete. Humenčanov tak poslal do finále!

Zemplínčania museli doháňať dvojgólové manko a bolo s nimi zle-nedobre, keď už po tridsiatich sekundách domáceho duelu inkasovali z hokejky Romanova. „Nebolo to ideálne. Mali sme úplne iný plán. Chceli sme na nich vybehnúť. Nakoniec to ale vyšlo tak, ako to vyšlo. Už v prvej tretine sme mali šance na góly žiaľ, nepadlo nám to do bránky. Druhá tretina ale bola z našej strany špičková a v nej sme si všetko vynahradili,“ rozhovoril sa humenský kapitán Filip Vaško. Bol to práve on, kto v druhej časti naštartoval štvorgólový obrat. V presilovke rovnako ako on skórovali aj Horvát s Trandinom, pridal sa k ním v rovnovážmom stave aj Lukáš Lačný.

Hostia odpovedali v tretej časti Miklíkom a duel tak musel ísť do predĺženia. V ňom úradoval ruský útočník Igor Safaralejev. „Súper prepadol v útočnom pásme a ja som tak vycítil šancu. Išiel som do toho s tým, že zakončím skôr, puk mi ale odskočil a preto som sa s ním dostal až pred brankára. Je super, že sa mi ho podarilo prekonať,“ smial sa po zápase Safaralejev, ktorý veril v postup do finále aj po nevydarenej prvej tretine. „Ja by som nepovedal, že bola z našej strany celkom nevydarená. Skôr to bolo o tom, že nás ich rýchly gól trochu nalomil a potom sa nám nedarilo v koncovke. Už v prvej tretine sme mali niekoľko šancí, v druhej nám to tam popadalo, za čo sme radi. Keď sme už boli vo vedení, chceli sme ho udržať, čo sa nám po chybe v obrane nepodarilo. Nakoniec sme ale dokázali zvíťaziť o tri góly a sme veľmi šťastní, že sme vo finále,“ pokračuje Safaralejev.

Keď sa už Humenčania z ťažkej skupiny, v ktorej mali jediného extraligistu v pohári a takisto aj finalistu prvej ligy (Prešov a Martin), dostali do semifinále, v ktorom zmenili priebeh dvojzápasu a rozhodli v predĺžení, bolo by hriechom nevyužiť ponúknutú šancu a nedoniesť domov pohár. „Práve o tom sme sa teraz bavili v šatni aj s vedením klubu. Keď sme sa už dostali do finále, chceme ho získať a urobíme preto všetko,“ zdôrazňuje Filip Vaško. Motiváciou môže byť aj to, že vedenie klubu sľúbilo, že celá finančná odmena ostane v šatni. „Práve preto to vyhrať chceme,“ smeje sa humenský kapitán. Veľkú motiváciu má aj Safaralejev. „Dostali sme sa z ťažkej skupiny, v ktorej sme neprehrali ani raz. Zlomili sme silnú Trnavu a teraz máme už len jeden cieľ. Chceme získať pohár pre Humenné.“ My len dodajme, že finálovým súperom HC 19 bude obhajca prvenstva VLCI Žilina. Žilinčania si v druhom semifinále poradili s Levicami, ktoré rovnako ako Humenčania Trnavu zdolali v druhom zápase až po predĺžení.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com