So. apr 27th, 2024

Až dva zápasy odohrali minulý týždeň futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí čelili tímom z horných poschodí tabuľky. V stredu nastúpili v dohrávke desiateho kola proti Podbrezovej a v nedeľu zase privítali v rámci štrnásteho kola majstra ŠK Slovan Bratislava. Michalovčania nakoniec vydolovali z týchto dvoch zápasov tri body. Podbrezovú zdolali gólom Matúša Marcina 1:0 a so Slovanom prehrali rovnakým výsledkom. O tom, že tri body poputujú k majstrovi rozhodol Juraj Kucka.

Prišiel, rozhodol, odišiel, stal sa otcom

Na stredu dvanásteho októbra nezabudne michalovský útočník Matúš Marcin. Ten v dohrávanom zápase desiateho kola s Podbrezovou rozhodol a to nemal ani hrať. Jeho manželka totiž bola vo vysokom štádiu tehotenstva prevezená do nemocnice a keďže chcel byť s ňou, prvotný úmysel bol, že hrať nebude. Nakoniec ale manželka na neho počkala. Rodila až na druhý deň ráno a Marcin tak má okrem víťazného gólu aj dcérku Emmu, pri ktorej bol počas narodenia.

„Stále sa z toho trochu spamätávam. Ráno to vyzeralo, že nebudem ani hrať. Nakoniec z toho bol môj gól, tri body a ešte sa mi narodila krásna dcérka, takže som veľmi šťastný,“ poznamenal šťastný strelec a otec Matúš Marcin.

Samotný priebeh zápasu veľa vzruchu nepriniesol. Oba tímy ťahali sériu dvoch porážok v rade a možno aj preto sa skôr čakalo na chybu súpera. Michalovčanom vyšiel záver prvého dejstva, kedy práve Marcin tvrdou strelou otvoril skóre a začiatok druhého dejstva, kedy mohol zase Jánošík navýšiť ich vedenie. Trafil ale žrď. Hostia postupne naberali na sile a v závere zatlačili. Vyrovnať sa im ale nepodarilo.

„Podali sme veľmi dobrý taktický výkon. Eliminovali sme silné stránky súpera. Hlavne prvý polčas sme výborne „presovali“. Škoda, že sme nestrelili viac gólov. Mrzí ma len jedna vec, že sme zápas neuzavreli ďalším gólom. Pre mňa výborné a zaslúžene víťazstvo. Čo ma teší najviac je reakcia kabíny na prehru s Liptovským Mikulášom,“ uviedol na margo zápasu tréner MFK Zemplín Norbert Hrnčár.

Dohrávka 10. kola

MFK Zemplín Michalovce – FK Železiarne Podbrezová 1:0 (1:0)
Gól:
42. M. Marcin.
Žltá karta: 83. F. Vaško (Michalovce).
Rozhodovali: Kráľovič – T. Straka, Košecký; 614 divákov.
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz – Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez – Peňa, Njie, F. Vaško (89. T. Slebodník) – M. Marcin (71. I. Žofčák), Kanu (89. D. Magda), L. Jánošík (62. Adler Da Silva).
FK ŽELEZIARNE: Ludha – K. Bartoš, Godál, Grešák – Kováčik (55. M. Vasiľ), Paraj, Bakaľa, Ďatko – Cobnan (81. Kukoľ), Breznaník (55. M. Kuzma), D. Pavúk (71. Šikula)

Chýbala efektivita

Michalovčania podali dobrý výkon aj v nedeľňajšom zápase štrnásteho kola proti Slovanu Bratislava. Duel dlho smeroval k remíze. V prvom polčase mali šance obaja. Na jednej strane najväčšiu Jeřábek, ktorý hlavičkoval len do náručia brankára Chudého, na druhej najskôr Medvedev, ktorého vychytal Száraz a potom Ramirez. Ten v brejku dvoch na jedného mieril takisto vedľa. Obaja aktéri to rozbalili naplno v úvode druhého polčasu, kedy sa bolo na čo pozerať. Najskôr vychytal Száraz Ramireza, na druhej strane Kanu vyprášil rukavice Chovanovi. Michalovský brankár sa zaskvel aj v 51. minúte, kedy vytlačil strelu Medvedeva a potom si poradil aj s šancou Dávida Hrnčára. V 62. minúte na neho nevyzrel ani Lucas Lovat, tlak Slovana ale silnel. V 66. minúte vyskočil na rohový kop Chakvetadzeho Juraj Kucka a hlavou otvoril skóre. Michalovčania sa snažili niečo urobiť so zápasom. Tréner Norbert Hrnčár poslal naraz na ihrisko Žofčáka s Adlerom a prvý menovaný mohol vyrovnať. Michalovský kapitán však mieril vedľa. Po jeho šanci si už Slovan náskok ustrážil. Zemplínčanom tentoraz chýbala efektivita. Keď chcú totiž so Slovanom bodovať, musia dve, či tri šance, ktoré si vytvoria, premeniť…

„Sme radi za toto víťazstvo, pretože v Michalovciach sa nikdy nehrá ľahko. Domáci boli dobre pripravení, ale myslím si, že sme boli lepším mužstvom a vypracovali sme si aj viac šancí. Hrali sme dobre a aktívne smerom dopredu, ale realizácia musí byť lepšia, aby ten výsledok bol pokojnejší. Domáci za stavu 0:1 stále žili a hrali až do konca. Našťastie sme to ustáli. Bol to dobrý zápas pre ľudí, s dobrým súperom, na pôde ktorého sa ťažko vyhráva. Sme veľmi radi za tieto tri dôležité body,” uviedol tréner majstra Vladimír Weiss. Spokojný s výkonom, no nie s výsledkom bol domáci tréner Norbert Hrnčár.

“Zápas bol naozaj dobrý, mal tempo a veľa zaujímavých akcií. Slovan má svoju silu a kvalitu, takže bolo jasné, že nejaké šance si vypracuje. Ja som však rád, že aj my sme si vytvorili nejaké príležitosti. Ak chceme byť so Slovanom úspešní, tak musíme minimálne jednu alebo dve šance premeniť. Z nášho pohľadu to bol dobrý duel, nechýbala nám emócia, ani energia a boli sme nepríjemný súper počas celých 90 minút. Škoda, že sme nezískali ani jeden bodík, ktorý by nás veľmi potešil, ale Slovan ukázal, že má najlepšie mužstvo na Slovensku.”

My dodajme, že doma sa Michalovčania predstavia aj v nasledujúcom kole, kedy v sobotu od 15.00 hod. hostia Trenčín.

14. kolo

MFK Zemplín Michalovce – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól:
66. Kucka.
Žlté karty: 39. Jeřábek, 43. Kotula, 61. M. Marcin, 83. N. Hrnčár (tréner) – 32. Medveděv.
Rozhodovali: Dohál – E. Weiss, Vorel; 1528 divákov.
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz – Kotula (77. D. Magda), Jeřábek, Ranko, Méndez – Peňa, Njie, F. Vaško – M. Marcin, Kanu (73. I. Žofčák), L. Jánošík (73. Adler Da Silva).
ŠK SLOVAN: A. Chovan – Medveděv, Abena, De Marco, Lovat – Mustafič (61. V. Weiss ml.), Rabiu (61. Kucka), Kankava – D. Hrnčár (61. Barseghyan), E. Ramirez (90+. Kashia),

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com