So. apr 20th, 2024

Obrovskú postupovú drámu zažila michalovská Chemkostav aréna minulý víkend. V dvojzápase druhého kola EHF Európskeho pohára na seba narazili MŠK Iuventa Michalovce a švajčiarsky Yellow Winterthur. Počas celých 120 minút sa oba tímy ťahali o každý gól, a tak nečudo, že o postupujúcom museli rozhodnúť pokutové hody. V sobotu Iuventa zvíťazila 23:22, v nedeľu zase prehrala 20:21, nakoniec sa ale tešila z postupu do tretieho kola, keď boli jej hráčky úspešnejšie v pokutových hodoch.

Bližšie k postupu boli Švajčiarky, ktoré v druhej polovici druhého polčasu odvetného zápasu viedli aj o štyri góly. Iuventa však mala výborný záver a keď Popovcová de facto v poslednej minúte „zrovnala“ na 20:21, rozhodovali sedmičky.

„Trochu som si zaspomínala na minulý rok, kedy nám proti Ľvovu chýbal jeden gól na postup. Teraz nám to šťastena vrátila,“ smeje sa michalovská kridelníčka, jedna z úspešných realizátorok pokutového hodu. V nich rozhodla stále iba sedemnásťročná Karina Saskyda.

Nebál sa tréner Peter Kostka poslať ju na rozhodujúci pokutový hod? „Nie, nebál som sa, pretože jej verím a viem, čo v nej je,“ reaguje Kostka a k dvojzápasu so švajčiarskym tímom dodáva.

„Naša predstava bola trochu iná. Nechceli sme až takto nervózny záver. Zodpovednosť nám zväzovala ruky, nohy, i myseľ. Naša hra momentálne stojí na troch, či štyroch skúsenejších hráčkach, ktoré v sobotu odohrali päťdesiat minút a v nedeľu to bolo na ich hre cítiť. Boli sme o krok pomalší a bolo to vyslovene o tom, že keď sa neutrhneme, bude to dráma. Dievčatá ukázali charakter, tímovú silu a ja som veľmi rád, že sa ten hádzanársky pánbožko na nás usmial. Šťastene sme ale išli v ústrety,“ dodal michalovský lodivod.

Yellow Wintertur – MŠK Iuventa Michalovce 22:23 (11:9) – hralo sa v Michalovciach
Pok. hody:
4/2 – 7/6. Vylúčené: 3 – 3. Rozhodovali: Altmar a Horváth (obaja Maďarsko). Divákov: 360.
YELLOW: Fischbacher, Mutzenberg, Rossignoli – Vasič 4, Grozdanovska 5, Chevalier, Koch, Mossner, Holtz Macedo 1, Hamiti, Kratz, Rusert 8, Husmann, Murer 1, Abramowicz 3, Makar.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Handóttir, Dvorščáková, Štefaniková 2, Dmytrenková 1, Popovcová 3, Soskyda 2, Kohučová, Borysevyčová, Wollingerová 3, Kompaniecová 10/6, Kolovská 1, Klučková 1, Krivokapičová.

MŠK Iuventa Michalovce – Yellow Winterthur 20:21 (9:11)
Pok. hody:
3/2 – 6/5. Vylúčené: 5 – 5., ČK Kolovská (Michalovce, za hrubý faul, Dvorščáková (Michalovce, za tri vylúčenia). Rozhodovali: Altmar a Horváth (obaja Maďarsko). Divákov: 250.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Hansdóttirová, Dvorščáková 5, Polievková, Štefaniková, Dmytrenková, Popovcová 7, Soskydová, Kohučová, Borysevyčová, Wollingerová 5, Kompaniecová 2, Kolovská, Klučková 1, Krivokapičová
YELLOW: Fischbacher, Mutzenberg, Rossignoli – Vasič 3, Grozdanovska 6, Chevalier 1, Koch, Mossner, Holtz Macedo 1, Hamiti, Kratz 4, Rusert 2, Husmann, Murer 2, Abramowicz, 2 Makar.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com