Št. mar 28th, 2024

Dievčenský hokejový víkend opäť zavíta na Slovensko. Do celosvetovej náborovej aktivity pod záštitou Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa počas druhého októbrového víkendu (8. a 9. októbra) zapojí až osemnásť slovenských miest. Podujatie je určené pre dievčatá vo veku 4 až 10 rokov a poslúži na to, aby sa zoznámili s ľadovým hokejom a objavili jeho čaro.

Vlani dorazilo na sedemnásť zimných štadiónov naprieč celou krajinou viac ako 880 dievčat. „Som optimistka. Verím, že v aktuálnom roku prekročíme túto hranicu. Budeme spokojné aj vtedy, ak spomenuté číslo vyrovnáme, ale veríme, že dievčat bude napokon viac. Minuloročný záujem nás príjemne prekvapil. Na druhej strane, veľa dievčat po prvotnej skúsenosti nepokračovalo s hokejom. Možno však prídu tentoraz opäť, zapíšu sa do klubov a začnú v prípravkách,“ povedala v rozhovore pre Hockey Slovakia ambasádorka Dievčenského hokejového víkendu Iveta Frühauf.

Čo by podľa bývalej úspešnej reprezentantky malo prilákať dievčatá k ľadovému hokeju? „Je to krásny kolektívny šport. Už len to, že budú súčasťou kolektívu, je atraktívne. Navyše si treba uvedomiť, že ženský hokej je bezkontaktný a riziko zranenia pri ňom je menšie ako medzi mužmi. Lákať ich môže tiež vízia zaujímavej kariéry. Môžu pôsobiť v zahraničí, pocestovať svet a nazbierať veľa zaujímavých zážitkov.“

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com