St. apr 24th, 2024

Tradičný Štefánikov beh si opäť odbehli žiaci základných škôl. Súčasťou behu bola aj spomienka na Milana Rastislava Štefánika, pri príležitosti 103 rokov od jeho úmrtia. Beh odštartovali žiaci v pondelok o 10.00 hodine na Námestí slobody v Humennom. Putovný pohár zostáva na ZŠ Hrnčiarska.

Atletickú súťaž už tradične organizoval miestny odbor Matice slovenskej v Humennom, mesto Humenné, Základná škola Hrnčiarska, Atletický klub v Humennom a Mestské kultúrne stredisko. Obľúbený Štefánikov beh mal dvojročnú „kovidovu“ pauzu, o to viac sa súťažiaci po dvoch rokoch tešili na štart. Žiaci sa zhromaždili pred pamätníkom Milana Rastislava Štefánika odkiaľ aj vyštartovali.

Športové predpoludnie slávnostne otvoril primátor mesta Miloš Meričko spoločne s predsedom Matice slovenskej Mariánom Gešperom a predsedom miestneho odboru Matice slovenskej Michalom Gnipom. Okrem mladých športovcov sa na námestí predstavili aj Ľudmila Kvašná s Miroslavom Kerekaničom zo Súkromnej základnej umeleckej školy Kudlovská, bubeníci SZUŠ Via Arto a prednes Martina Tomčišáka a Jany Kurilovej zo ZŠ Hrnčiarska potešili nie len športovcov, ale aj hostí, ktorí si prišli na námestie vychutnať príjemnú atmosféru.

Putovný pohár zostáva aj tento rok na ZŠ Hrnčiarska, na druhom mieste sa umiestnila ZŠ Kudlovská a tretie miesto patrilo ZŠ Dargovských hrdinov. Ceny pre víťazov v podobe diplomu, pohára a ceny od sponzora odovzdával Marek Lučka, spoluorganizátor, atletický tréner a učiteľ telesnej výchovy ZŠ Hrnčiarska.

  1. kategória (1. až 3. ročník ZŠ, 500 m)
    Chlapci: 1. Nino Lipinský, 2. Tomáš Skyba, 3. Rastislav Kováč
    Dievčatá: 1. Natália Štenková, 2. Kristína Sokolovičová, 3. Emily Dukovská
  2. kategória (4. až 5. ročník ZŠ, 700 m)
    Chlapci: 1. Štefan Tomčák, 2. Ilja Morvai, 3. Tobias Kozák
    Dievčatá: 1. Alexandra Horvátová, 2. Anna Kristína Bajcurová, 3. Nela Matiásová
  3. kategória (6. až 7. ročník ZŠ, 800 m)
    Chlapci: 1. Oliver Rečný, 2. Jakub Besler, 3. Branislav Slavomír Bobaľa
    Dievčatá: 1. Beatrice Crea, 2. Alexandra Hrubá, 3. Leila Kabátová
  4. kategória (8. až 9. ročník ZŠ, 1500 m, resp. 1000 m)
    Chlapci: 1. Petr Makovec, 2. Matúš Bega, 3. Filip Kuľha
    Dievčatá: 1. Tamara Hajdučková, 2. Mária Balogáčová, 3. Ela Čopanová
adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com