Št. apr 18th, 2024

V Snine sa začalo s rekonštrukciou nevyužívanej budovy pri Kostole Božieho Milosrdenstva. Približne o rok by tak oproti Domovu pokojnej staroby malo pribudnúť Zariadenie opatrovateľskej služby a denný stacionár.

S realizáciou projektu podporeného z Integrovaného regionálneho operačného programu sa začalo po dlhých mesiacoch až rokoch príprav. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka mesta Snina, Ing. Daniela Galandová. Spoločnosti, ktorá má rekonštrukciu vykonať, bolo stavenisko odovzdané, podľa slov primátorky, po náročnom procese verejného obstarávania a jeho kontroly.

V konečnom dôsledku by však budova mala zabezpečiť plnohodnotný servis pre 30 klientov. „Nevyužívané priestory, ktoré má mesto v dlhodobom prenájme od Rímskokatolíckej farnosti Božieho milosrdenstva v Snine, budú do 12 mesiacov zmenené na nepoznanie. Na prvom podlaží bude k dispozícii zariadenie opatrovateľskej služby s kapacitou 10 klientov, s možnosťou ubytovania v dvoch bytových jednotkách. Tieto priestory budú môcť využívať aj imobilní klienti. V rámci druhého podlažia bude pre 20 klientov k dispozícii denná a oddychová miestnosť, výdajňa stravy, rovnako sociálne zariadenie,“ uviedla primátorka Ing. Daniela Galandová.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com