Pi. apr 19th, 2024

Pitva odhalila prítomnosť alkoholu pri dvoch smrteľných dopravných nehodách, polícia vyzýva na zvýšenú opatrnosť.

Hoci bežný život „komplikujú“ nepredvídané situácie, najprv to bola pandémia Covid-19, teraz mimoriadna situácia u našich ukrajinských susedov, Policajný zbor sa aj napriek tomu venuje aj opatreniam na zvýšenie bezpečnosti na cestách, zníženie nehodovosti a úmrtnosti na cestách, ale i ochranu života, zdravia a majetku osôb. Policajti sa zameriavajú na dodržiavanie dopravných predpisov všetkými účastníkmi cestnej premávky.
Jednou z najčastejších príčin vzniku dopravnej nehody je alkohol. Polícia v Košickom kraji za prvé dva mesiace tohto roku (od 1.1.2022 do 28.2.2022) eviduje 87 vodičov, ktorí pri kontrole „nafúkali“ menej ako 1 promile, zatiaľ čo v rovnakom období roku 2021 ich bolo 55. 79 vodičov však bolo za prvé 2 mesiace tohto roku takých odvážnych, že si za volant sadli s viac ako 1 promile alkoholu v dychu, kým v roku 2021 odvaha nechýbala 73 vodičom. Žiaľ, prítomnosť alkoholu bola zistená aj pri dvoch smrteľných dopravných nehodách, ku ktorým došlo v mesiaci február na cestách okresu Košice okolie. Počas celého roka polícia vykonáva viaceré dopravno-bezpečnostné opatrenia s cieľom pozitívne ovplyvňovať bezpečnostnú situáciu na cestách. Polícia bezpečnosť občanov nepodceňuje a vyvíja maximálne úsilie na ich ochranu. Preto môžete zvýšený počet policajtov stretnúť nielen na hlavných cestných ťahoch, ale aj na miestach zvýšenej koncentrácie ľudí, ale i priechodoch pre chodcov, železničných a autobusových staniciach. V 10. týždni roku 2022 policajti na cestách Košického kraja odhalili 31 vodičov pod vplyvom alkoholu, hodnota dychovej skúšky viac ako 1 promile bola u 15 z nich, alkohol počas uplynulého týždňa asistoval pri 3 dopravných nehodách.
Dookola opakujúce sa výzvy a upozornenia polície sa míňajú účinku. Polícia preto v kontrolách nepoľaví a v maximálnej možnej miere bude v kontrolách na cestách pokračovať i naďalej, aby ochránila čo najviac životov a zdravie, a eliminovala z premávky opitých vodičov, ktorí ohrozujú nevinných a disciplinovaných účastníkov cestnej premávky. Nebudeme tolerovať alkohol za volantom a budeme postupovať nekompromisne!
Nezmyselný hazard so životom nielen svojim, ale aj nevinných účastníkov cestnej premávky, sa nevypláca. Vodiči, myslite na to vždy, keď si sadáte za volant vozidla. Život a zdravie máte iba jedno, jazdite bezpečne!
Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví. Každý vyhasnutý život mrzí a niekomu chýba pri stole.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com