Pi. apr 26th, 2024
Foto: hornyzemplin.sk

Malá Domaša 1. februára – Súťaž Staň sa dobrodruhom na Hornom Zemplíne, ktorá mala v tomto roku podtitul #ekoZEMplín, už pozná svojich víťazov. Do výzvy zvečniť svoje zážitky z tohto územia sa zapojilo vyše 70 detí, čo je viac ako vlani. Na stupne víťazov sa postaví šesť z nich. Hodnotiaca komisia navyše ocenila v každej kategórii ďalšie dve diela bez udania poradia tzv. motivačnou cenou.

Súťaž realizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) po druhýkrát. Jej cieľom je spoznávať známe i menej známe lokality tohto výnimočného územia. Takýmto spôsobom chceme v mladých ľuďoch budovať vzťah k miestu, v ktorom sa narodili. V tomto roku mala súťaž podtitul #ekoZEMplín. Chceli sme tak upriamiť pozornosť detí na potrebu ohľaduplnejšieho správania sa človeka k prírode. Súťaž bola určená pre žiakov prvého a druhého stupňa základných škôl. Ich úlohou bolo namaľovať, resp. nakresliť pre nich najkrajšiu atraktivitu z územia Horného Zemplína, ktorú doteraz navštívili alebo chcú navštíviť. Podmienkou účasti v súťaži bolo, že pri tvorbe diela museli súťažiaci sčasti zrecyklovať nejaký materiál, ako je napr. plast, kartón či drevo. 

Pri tvorbe využívali deti okrem vyššie spomenutých materiálov aj kameň, plastové vrchnáčiky a fľaše, novinový papier, slamu, obaly od vajíčok, gombíky, vlnu, bižutériu či rôzne druhy látok. Stvárnené boli atraktivity od Medovej baby v Poloninách, cez Humenský kaštieľ, drevené chrámy až po hrad Čičva. Hodnotiaca komisia sa zhodla, že rozhodovanie bolo naozaj ťažké. Jej členovia s radosťou prijali informáciu, že odmenený bude každý účastník súťaže.

 Väčší počet súťažiacich bol aj v tomto roku u žiakov prvého stupňa. Na prvom mieste skončila G. Šudíková s loďou Bohemia, druhé miesto obsadila E. Kuliková s Múzeom moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach a na tretej priečke skončila dvojica S. Džupinová a D. Protivňák s Chrámom sv. Ducha v Medzilaborciach. Motivačnú cenu v tejto kategórii získali M. Kováč s Domčekom deduška Večerníčka a Júlia Račková s Monastyrom v Krásnom Brode. Poradie výhercov u žiakov druhého stupňa určila komisia nasledovne. Prvú priečku obsadil P. Macko s humenským skanzenom, na druhom mieste skončila E. Bobriková s areálom Alexandra Duchnoviča v Topoli a tretiu pozíciu obsadil M. Zimovčák s domčekom deduška Večerníčka. Motivačnú cenu v druhej kategórii získali K. S. Ovšanyová s humenským skanzenom a D. Imrich s Giraltovským pamiatkovým levom. Víťazom srdečne gratulujeme. Pre zjednodušenie procesu prebratia výhry nás môžu kontaktovať e-mailom alebo telefonicky. Na všetkých účastníkov súťaže, ktorým úprimne ďakujeme za ich kreativitu a čas, čaká v kancelárii OOCR HZ a HŠ, kde diela zasielali, drobnosť v podobe multifunkčnej šatky, pera a mapy. Pre odovzdanie odmeny nás tiež kontaktujte alebo nás navštívte. 

Aj v tomto roku plánujeme v súťaži pokračovať. Dúfame, že nám ostanete verní. O podrobnostiach vás budeme včas informovať. 

OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com