Pi. apr 26th, 2024

Cenné rady a typy nám poskytla osobná fitness trénerka, výživová poradkyňa a inštruktorka skupinového cvičenia Piloxing, Erika Vorošová. 

Mnohí ľudia si dali za novoročné predsavzatie zníženie svojej hmotnosti, máte nejakú radu, ako zostať motivovaný až do splnenia cieľa napriek rôznym prekážkam? 

Vždy radím svojim klientkam, aby si svoju motiváciu pripomínali každý deň a hlavne, keď príde kríza. Napríklad chcem začať nosiť oblečenie, ktoré mi je malé a dám si ho na miesto, kde ho budem vidieť každý deň. Alebo zle zdravotné výsledky, fotka z rokov, keď som bola so sebou spokojná atď. 

Existujú nejaké univerzálne pravidlá, ako sa dostať do formy a zmeniť jedálniček alebo je to individuálne? Možno obidve?

 Tak v prvom rade je veľmi dôležité si to nastaviť v hlave, prijať samu seba a mať sa rada. Samozrejme, že základom je strava, kde všade počujete, ale je to TAK. Sú ľudia, ktorí nebudú a nechcú chodiť do fitka. Ja hovorím nie sme všetci rovnakí, tak sa venujme pohybu ako takému (prechádzky s rodinou, hry, plávanie, atď) a pritom jesť vyváženú stravu. V mojich jedálničkoch je všetko pestré a recepty sú z mojej dielne. 

Aká je Vaša rada pre ľudí, ktorí si spomalili organizmus a ničili sa rôznymi diétami? Ako začať chudnúť správnym spôsobom? 

Pojem spomaliť organizmus nepoznám. Ak sa sebe aktívne venujeme, čo je v dnešnej dobe ťažké, lebo je to niečo iné, ako sme v našej komfortnej zóne zvyknutí. Nezáleží na veku, mám aj 50-ročné klientky, ale na tom, aby som si našla na seba čas a potom sa cítila dobre a spokojne.

Katarína Irchová

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com