Pi. apr 26th, 2024
Naďa ako členka FS Šiňava (dole, 3. zľava)

Kandráčovci i Štec piesňami priniesli nádej pre folkloristku. Aj vďaka benefičnému koncertu sa pre ňu podarilo vyzbierať peniaze na liečbu sklerózy multiplex.

Online koncert, ktorý bol odvysielaný ešte v predvečer rusínskeho sviatku Narodenia Isusa Christa, zorganizovala Nadina spolužiačka z gymnázia, moderátorka rádia Expres, Oli Džupinková. Medzi účinkujúcimi nechýbali rodení Rusíni Štefan Štec a Dominika Novotná, ale pridali sa aj Kandráčovci. Prispel tiež FS Šiňava, ktorého členkou bola v mladšom veku aj samotná Nadežda Kordaničová. Tá dlhodobo bojuje s autoimunitným ochorením napádajúcim jej vlastný nervový systém. Na liečbu kmeňovými bunkami v Moskve potrebovala 45 000€.
O tom, že sa potrebnú sumu podarilo vyzbierať, informovala pred pár dňami prostredníctvom Facebooku Folklórneho súboru Šiňava: „Vaša podpora mi dodala veľa síl a pozitívnej energie. Čaká ma ešte dlhá cesta, ale je to cesta nádeje a ja som pripravená bojovať. Držte mi, prosím, palce.“ Ak si chcete zaspomínať na Vianoce, koncert si stále môžete pozrieť na Facebooku Mesto Snina – oficiálna stránka.            

 Martina Drabová

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com