So. apr 27th, 2024

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalove ladným krokom postúpili do osemfinále EHF Európskeho pohára. Švédsky Lugi Dam totiž po domácej výhre 33:25 zdolali aj na jeho pôde, keď v odvetnom stretnutí vyhrali 26:19. Zverenky trénera Petra Kostku sa tak môžu tešiť na osemfinálové boje, ktoré budú pre Iuventu už šieste v histórii. Práve osemfinále je doterajšie maximum klubu.

Aj odvetný duel tretieho kola EHF Európskeho pohára sa hral v michalovskej réžii. Hráčky Iuventy vedomé si osemgólového náskoku z prvého stretnutia hrali presne to, čo potrebovali. Súpera nepúšťali do jeho hry, vážili si loptu a keď sa pridala aj brankárka Jablonská, ktorá mala päťdesiatpercentnú úspešnosť, zrodilo sa druhé víťazstvo v sérii a pre niekoho možno aj nečakaný postup slovenského majstra. Ten v odvetnom zápase prehrával iba trikrát. Hneď v úvode 0:1, či 1:2, na konci polčasu, ktorý prehral 10:11 a v jeho úvode 11:12 či 12:13. Následne už Michalovčanky chytili opraty zápasu do svojich rúk a nielenže uhrali postupový výsledok, dokonca zvíťazili. Trojgólovou šnúrou sa ujali vedenia 15:13 a to už z rúk nepustili. Pomohla im k tomu aj stopercentná strelkyňa Martina Popovcová, ktorá vsietila desať gólov. Postupne ich náskok narástol aj na osem gólov a po výhre 26:19 si vybojovali po šiestykrát miestenku v pohárovej Európe aj v jarnej časti.

Pre Michalovčanky sa postupom do osemfinále EHF Európskeho pohára ešte kalendárny rok vonkoncom nekončí. Čakajú ich totiž ešte dva prestížne duely, ktoré veľa napovedia o ich ďalších ambíciách v sezóne. Najskôr v sobotu odohrajú semifinálový duel Slovenského pohára v Šali (hrá sa na jeden zápas) a hneď v utorok dvadsiateho decembra ich o 17.30 hod. čaká dohrávaný zápas jedenásteho kola MOL ligy, v ktorom vyzvú českého majstra DHK Baník Most.

Lugi Dam – MŠK Iuventa Michalovce 19:26 (11:10)
Prvý zápas: 25:33
Do osemfinále postúpil MŠK Iuventa Michalovce.
Pok. hody:
3/2 – 1/1. Vylúčené: 2 – 5, ČK: Štefaniková (Michalovce – za tri vylúčenia). Rozhodovali: Borge a Naygren (obaja Nórsko). Divákov:
LUGI: Berg, Popaja 1 – Nyman 1, Lindeberg 1, Lundin 1, Carlsson 3, Lonnegren 2, Iseni 3, Moller Adebo 2, Nyrell 2, A. Andersson 3, Knudsen, Raiyne Malmberg.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská, Jakubíková – Dvorščáková 3, Polievková, Štefaniková 1, Dmytrenková 1, Popovcová 10, Soskyda, Kohučová 1, Wollingerová 3, Kompaniecová 5, Kolovská, Klučková, Krivokapičo

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com