Pi. apr 26th, 2024

Už od 1. januára 2023 začne dopravný inšpektorát vydávať nové EČV pre motorové vozidlá, ktoré budú oproti súčasným tabuľkám úplne iné. V súvislosti s touto zmenou Ministerstvo vnútra avizuje, že ku koncu roku budú služby dopravných inšpektorátov nedostupné.

Od budúceho roka budú zavedené celoslovenské evidenčné čísla vozidiel, na ktorých už nebude skratka okresu. Evidenčné čísla budú viazané na vozidlo, nie na ich majiteľov. Novela zákona zároveň umožní vlastníkovi pri predaji vozidla ponechať si tabuľky s evidenčným číslom, ktoré následne môže prideliť na svoje ďalšie vozidlo.

Zruší sa aj dvojkrokový prepis vozidla spočívajúci v tom, že najskôr pôvodný vlastník odhlási vozidlo na svojom dopravnom inšpektoráte a potom ho nový vlastník prihlási na svojom inšpektoráte. Dôjde aj k vizuálnej zmene tabuliek s evidenčným číslom.

„V tejto súvislosti upozorňujeme, že vo štvrtok 29. decembra 2022 a v piatok 30. decembra 2022 nebudú dopravné inšpektoráty prijímať žiadosti o zapísanie vozidiel do evidencie ani o ďalšie zmeny. Z rovnakého dôvodu nebudú dostupné elektronické služby evidencie vozidiel,“ uvádza MV v tlačovej správe. „Klienti, ktorí majú na tento deň vytvorenú online rezerváciu, budú vybavení v neskoršom termíne,“ dodáva.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com