Pi. apr 19th, 2024

Od skorého rána husté sneženie a silný nárazový vietor komplikuje aj prejazd cestami na území Košického kraja. Je preto nevyhnutná zvýšená opatrnosť.

Momentálne najhoršia situácia je v okrese Košice okolie pre silný nárazový vietor v úseku cesty Dvorníky- Včeláre –Hrhov , neprejazdný je úsek cesty Budimír – Družstevná pri Hornáde, kde je šesť vozidiel uviaznutých v snehu. V rožňavskom okrese je Dobšinský kopec neprejazdný pre nákladnú dopravu, horský priechod Soroška momentálne prejazdný bez obmedzení. Cesty na území Košického kraja sú zasnežené, ťažko prejazdné. V okrese Trebišov sú momentálne všetky cesty zjazdné. V súvislosti so zhoršenými poveternostnými podmienkami sme na území Košického kraja doposiaľ nezaznamenali žiadnu dopravnú nehodu, ktorá by si vyžiadala zranenia. “V teréne je maximálne množstvo príslušníkov PZ, ktorí dopravnú situáciu monitorujú, dopravu v kritických úsekoch regulujú, prípadne odkláňajú. Rešpektujte ich pokyny, nepreceňujte svoje schopnosti a radšej uberte nohu z plynu. Polícia dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu prispôsobili aktuálnym poveternostným podmienkam a dbali na zvýšenú bezpečnosť. Ak to nie je nevyhnutné, ostaňte radšej doma,” píše polícia v tlačovej správe.

Otázkou ostáva, prečo sa to deje každý rok, že napriek varovaniam meteorológov, našich cestárov zima vždy prekvapí?! … A ako to je u Vás? Napíšte nám svoje poznatky z Vašej obce alebo mesta…

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com