Ne. apr 28th, 2024

Vo víťaznom ťažení chceli minulý týždeň pokračovať aj futbalisti FK Humenné. Tým ale nevyšlo druhé dejstvo duelu pätnásteho kola druhej ligy. Po prvom polčase viedli nad Spartakom Myjava 1:0 a tréner Andrej Čirák tak bol blízko k tomu, aby natiahol s tímom víťaznú sériu na tri zápasy. V druhom dejstve sa ale obraz hry zmenil. Jej tempo diktovali Myjavčania, ktorí nielenže zaslúžene vyrovnali, ale štyri minúty pred koncom dokonca otočili na 2:1 a zo Zemplína si tak domov odviezli tri body. A treba povedať, že zaslúžene.

Po nevýraznom prvom polčase boli totiž v tom druhom jasne lepším tímom a k víťazstvu išli v ústrety viac, ako domáci hráči. Tí v prvom polčase mohli rozhodnúť, zahadzovali ale jednu šancu za druhou. Komjatý trafil bočnú žrď, Streňov pria-my kop brankár Kubica vytlačil na rohový kop, Diamé trafil bočnú sieť, aj brvno, Sedláček zase napálil nad. V 43. minúte sa domáci predsa dočkali, gól ale nestrelili oni. Myjavčania si ho dali vlastný, konkrétne dezorientovaný Correira, ktorý hlavičkoval po rohovom kope Streňa do vlastnej siete. Po prvom polčase tak išlo všetko podľa plánu, Humenčania ale v druhom nepochopiteľne dali taktovku do rúk hosťom. Tí od prvej sekundy podkurovali a na začiatku hodiny hry vyrovnali, keď sa presnou strelou k žrdi uviedol Adam Cisár. Aj po vyrovnaní mali viac z hry hostia, Humenčanov dvakrát podržal brankár Piroščák. V 86. minúte už ale nepomohol ani on. Po humenskom rohovom kope prišla rýchla kontra, Komár podbehol loptu, čím sa hostia dostali do brejku dvoch na jedného a Olejník nedal brankárovi Humenného šancu. Domáci sa ešte snažili vyrovnať. V závere si pýtali po faule na Dia-
meho pokutový kop, ktorý sa ale hlavný arbiter Choreň bál odpískať, hoci obranca Spartaka jasne držal v pokutovom území útočníka Humenného. Aj preto tak prišla tretia domáca prehra Humenčanov v rade, ktorá ich znova vrátila do boja o záchranu. Mimoriadne dôležitý duel odohrajú túto sobotu, kedy od 13.00 hod. privítajú v tabuľke pätnástu Raču. Pôjde o šesťbodový zápas, keďže prípadné víťazstvo ich odpichne z boja o záchranu, no prípadné zakopnutie ich reálne môže posunúť do pásma zostupu…

Pomohla sprcha v šatni

Myjavčania boli v prvom dejstve súci na uterák. Domáci zahodili viacero šancí a len s poriadnou dávkou šťastia prehrával Spartak iba 0:1. Do druhého polčasu vstúpilo iné mužstvo Myjavy. Jeho hráči pridali vo všetkom a rázom boli o krok vpredu pred Humenčanmi. „Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. Po sérii prehier sme sa potrebovali nakopnúť. Chceli sme brať minimálne bod, podarili sa tri, takže sme radi. Konečne sa obrátilo na našu stranu aj šťastie. Výsledok mohol byť pre nás ešte lepší. Domáci boli v prvom polčase lepší. Vytvorili si tlak štandardkami, v ktorých sme prepadávali. Cez polčas sme si určité veci povedali. Zmenili sme systém hry, boli sme lepším tímom a myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene,“ povedal po stretnutí tréner Spartaka Myjava Lukáš Kaplan, ktorý v polčasovej prestávke pokropil svojich zverencov doslova živou vodou. „Pohovor v šatni bol v rámci normy. Chlapcom som potreboval vysvetliť určité veci. Povedali sme si, prečo sme tu vlastne prišli. Chlapci v druhom polčase splnili do bodky to, čo sme od nich chceli. Zaslúžene sme vyrovnali a podľa mňa aj vyhrali,“ pokračuje tréner myjavského Spartaka.

Mali zahrávať pokutový kop?

Humenčania mali nakročené na druhé ligové víťazstvo v rade. V druhom polčase ale nepodali taký výkon, aby si ho zaslúžili. „Nemali sme v pláne určite udržiavať tesné vedenie. Cieľom bolo hrať aktívne aj v druhom polčase, čo sa nám ale nepodarilo. Súper potrestal naše hrubé chyby a zvíťazil,“ v skratke zhodnotil duel tréner FK Andrej Čirák. Ten so svojim kolegami žiadal v závere zápasu po faule na Diameho pokutový kop, píšťalka rozhodcu Choreňa ale ostala nemá. „Ja si myslím, že sme mali zahrávať penaltu. Rozhodca to nevidel, alebo nechcel vidieť… Bola to podľa mňa čistá penalta,“ reaguje Čirák. Ten so svojim tímom po výmene trénera Ondreja Desiatnika postúpil cez Dunajskú Stredu do osemfinále Slovnaft Cupu a takisto aj zvíťazil v lige na pôde rezervy Slovana 1:0. Ďalšie body tentoraz nepridal. „Za dva týždne sa nedajú robiť nejaké zázraky. Zbabrali sme jesennú časť a všetko sa dohnať na raz nedá. Na Slovane sme hrali dobre, teraz hlavne druhý polčas úplne inak. Áno, máme určité ultimátum, no lopta je guľatá a ukáže sa, čo bude ďalej. My sa jednoducho musíme pripraviť dobre na Raču, ktorú potrebujeme budúci týždeň doma zdolať. Keď sa nám to podarí, bude pohoda a určite sa dobre pripravíme aj na posledné jesenné kolo v Považskej Bystrici. Potrebujeme však k tomu hrať celý zápas, nie iba jeden polčas,“ uzavrel humenský tréner.

FK Humenné – Spartak Myjava 1:2 (1:0)
Góly:
43. Correia (vla.) – 59. Cisár, 86. Olejník.
Žlté karty: 34. Maťaš, 68. Sedláček, 90+2. Komár – 74. Čurik.
Rozhodovali: Choreň – Straka, Bobko.
Divákov: 575.
FK: Piroščák – Kuc, Sv. Jurčišin (59. Komár), C. Vasiľ, Streňo, Dzurík, Komjatý (78. Song), Diamé, Jančo (78. Vaľovčin), Sedláček, Maťaš.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com