Pi. apr 26th, 2024

V tomto mesiaci sa na šermiarskych planšoch doma i v zahraničí predstavili aj naši kadeti a seniori, každý na inom turnaji.

V Budapešti sa 9.10.2022 konal prvý Európsky pohár kadetov a kadetiek. V kadetoch nastúpil Sentivan Lukáš, ktorý v základnom kole zo 6 zápasov vyhral dva a postúpil do vyraďovacej eliminácie , no tu hneď v prvom zápase prehral tesne 11:15 a celkovo sa z 295 účastníkov z 30 štátov umiestnil na 215.mieste. Podobne na tom bola aj kadetka Riedl Mária , keď s dvoma víťazstvami postúpila no tiež svoj prvý zápas v eliminácii nezvládla a prehrala 10:15 a celkovo skončila z 271 šermiarok z 26 štátov na 186.mieste.
V Bratislave sa dňa 19.10.2022 konal „Senheiser cup“ kordový turnaj seniorov, kde sa predstavil aj Bocko Matúš. Postúpil do vyraďovacej eliminácie a ani vo finále nenašiel premožiteľa a celý turnaj vyhral.
V britskom Wolverhamptone na turnaji seniorov 9.10.2022 nastúpil v sninských farbách senior Kazík Tomáš. Turnaja sa zúčastnilo 42 pretekárov z 3 štátov. S prehľadom postúpil zo základného kola do eliminácie, kde až o postup do štvrťfinále prehral najtesnejšie 14:15 a tak sa v konečnom poradí umiestnil na 16.mieste.

V Karlových Varoch 23.10.2022 sa konal medzinárodný turnaj „Lázenský pohár“ v šerme kordom senioriek a bol pre slovenských účastníkov zaradený aj do Slovenského pohára. V kategórii senioriek nastúpila Hunčárová Katarína. V zo základného kola sa prebojovala do vyraďovacej eliminácie , kde až v boji o osmičku prehrala a celkovo sa umiestnila z 42 pretekárok z 2 štátov na pek-nom 14.miestea získala ďalšie body Slovenského pohára.

Vyjadrenie trénera Kazíka Dalibora
Naši seniori Kazík a Bocko podali dobré výkony , skvelú formu si udržiava aj naša seniorka Hunčárová a svojim výkonom sa v Slovenskom pohári priebežne posunula na 1.miesto. Škoda, že kadeti nezabodovali do EP, no čakajú ich ešte tri. Ďakujeme všetkým za skvelú propagáciu sninského šermu a mestu Snina za finančnú podporu.

DK

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com