Pi. apr 26th, 2024

Juraj Slafkovský sa v piatom zápase v NHL premiérovo zapísal do štatistík.

Zápas Montreal verzus Arizona, 29. minúta. Montreal Canadiens sú v útočnom pásme, no puk na hokejkách nemajú. Drží ho Josh Brown. Ten sa len chvíľku predtým rozhodol privítať Juraja Slafkovského v NHL a uštedril mu bodyček, ktorý – podľa niektorých neprávom – zostal nepotrestaný. Napádať ho s cieľom získať puk i pomstiť spoluhráča uteká iný nováčik v drese Habs, obranca Arber Xhekaj. Trafil ho tak, že odletel na plexisklo. Prihrávka, ktorú smeroval na Nicka Ritchieho, nebola úplne presná.

V správny čas na správnom mieste bol Slafkovský. Zmaril pokus „kojotov“ dostať puk za modrú čiaru a okamžite sa s ním otočil smerom na bránu. Tentoraz nehľadal spoluhráčov. Zdravo namotivovaný riešil situáciu priamočiaro. Pohol sa ešte pár metrov na vrchol kruhu a vystrelil. Urobil to v pravej chvíli. Skoro na to, aby jeho pokus zablokovali dobiedzajúci súperi, no zároveň v momente, keď už bol v sľubnej pozícii.

Prvý brankár, ktorému dal gól, je Connor Ingram. Draftová jednotka ho prekonala projektilom smerom na lapačku. Na Slafkovskom sa následne prejavila radosť aj pocit zadosťučinenia. K oslave Canadiens sa z diaľky primiešal spomínaný Brown, no Slovák zvládol situáciu s nadhľadom a súpera odzbrojil pohľadom, za ktorý by sa nehanbil ani Lukáš Latinák.

Následne ho – spolu s Xhekajom – nie najslušnejším spôsobom poslal kadeľahšie.

https://www.youtube.com/watch?v=XQiNTlLPe5w
adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com