So. apr 27th, 2024

V 4. kole Slovnaft Cup zdolalo Humenné Dunajskú Stredu.

„Neľutujem ani jedinú chvíľu s tebou,“ znelo z domácej šatne po zápase 4. kola Slovnaft Cup medzi FK Humenné a DAC Dunajská Streda.

Fanúšikovia spod Vihorlatu určite neľutovali, že si v utorok poobede našli cestu na štadión – druholigové Humenné sa postaralo o senzáciu dňa a po víťazstve 2:1 vyradilo favorizovanú Dunajskú Stredu.

Diňa fandil obom

Na papieri to mala byť jasná záležitosť tímu zo Žitného ostrova. „Nemyslel som na to, že by sme mohli remizovať alebo vyhrať. Veril som, že nedostaneme nejakú nakladačku,“ priznal po zápase tréner Humenného Andrej Čirák.

Humenné má v druhej najvyššej súťaži na konte po 13. kolách 14 bodov a dalo najmenej gólov zo všetkých mužstiev, iba osem. Naposledy prehralo doma s Púchovom. Práve po tejto prehre ukončil klub spoluprácu s doterajším hlavným trénerom Ondrejom Desiatnikom.

„Po výmene trénera som vravel, že motivácia príde sama, chlapci budú bojovať,“ poznamenal člen Klubu ligových kanonierov Pavol Diňa, ktorý počas svojej kariéry hral za Humenné i za Dunajskú Stredu.

V pohárovom zápase zahrával slávnostný výkop. „Fandil som jednému i druhému mužstvu,“ prezradil. Veril, že postúpi DAC, no úprimne sa tešil z víťazstva domácich.

Trénerovi vypadla aj slza

Za stavu 1:1 zrazu ožili aj diváci. V hľadisku bolo 1400 ľudí, ktorí hnali domácich za ďalším gólom.

A keď v 77. minúte Sven Jurčišin, ktorý nebol na ihrisku ešte ani len minútu, tečoval loptu tak, že sa odrazila do brány, štadión vybuchol nadšením.

„Diváci boli úžasní. Takúto atmosféru som tu ešte nezažil, no ja som tu iba od leta,“ vravel šťastný strelec.

Trénerovi Čirákovi po góle vypadla aj slza. S dojatím v hlase hovoril aj po zápase. „Som veľmi rad, že sme ten zápas zvládli a že sme to otočili z 0:1 na 2:1. Charakter, disciplína, poriadok. Chlapci si zaslúžia obrovskú poklonu,“ podčiarkol.

Rozhodla bojovnosť

Kľúčovým faktorom zápasu bola bojovnosť domácich. „Pred zápasom sme si povedali, že necháme na ihrisku dušu, pretože iba tak sa dá uspieť proti takému mužstvu ako Dunajská Streda,“ zdôraznil domáci tréner Čirák.

DAC mal mať v tomto zápase navrch podľa všetkých objektívnych ukazovateľov. „Oni sú tvrdí profesionáli, majú všetko: zázemie, štadión, podmienky, reprezentantov v tíme, možno šiestich trénerov… My tu robíme futbal ako robíme. Myslel som si, že budú mať technicky i kondične navrch, no nakoniec sme ich porazili,“ krútil hlavou stále neveriacky tréner Čirák.

Jeho zverenci sa už nevedeli dočkať, kým skončí rozhovory s médiami, aby si mohli spoločne zakričať v šatni. Humenčania sa tešili aj na spoločné posedenie. Nakoniec sa možno ani oni nedostali skôr do postele ako ich súper, ktorého čakala smutná 500-kilometrová cesta do Dunajskej Stredy.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com