Pi. apr 26th, 2024

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v piatkovom jedenástom kole Tipos Extraligy ukončili šnúru prehier. Na ľade Liptovského Mikuláša vyhrali futbalovo 1:0, keď o ich výhre rozhodol Adam Lapšanský. Michalovčania následne bodovali aj v nedeľu, keď v rámci dvanásteho kola podľahli Novým Zámkom 4:5 po samostatných nájazdoch. V zápase zvratov boli blízko, no rovnako ďaleko aj od troch bodov. Viedli síce 2:0, aj 3:2, no ešte v poslednej minúte prehrávali 3:4. O vyrovnanie sa postaral štyri sekundy pred koncom Lotyš Zabusovs, ktorý iba minulý týždeň spolu so svojom krajanom Pavlovsom posilnil Michalovčanov. Zverenci trénera Toma Coolena sa tento týždeň predstavia v Poprade a v nedeľu o 16.30 hod. privítajú Košice.

Novými posilami dvaja Lotyšia

Po výbornom štarte, kedy Zemplínčania zaknihovali tri víťazstvá, došiel na psa mráz. Dukla totiž prehrala päť duelov v rade, čo spôsobilo aj zmeny v kádri. Z neho odišli dvaja zámorskí legionári, kanadský útočník Josh Winqust a americký útočník Danny Kristo.

„Po dobrej príprave sme čakali, že títo hráči budú našimi ťahúňmi aj v lige. Čakali sme ich väčšiu produktivitu v presilovkách, ktoré majú výrazný podiel na úspechu tímu. My sme hrali 26 presiloviek, no nevyužili ani jednu. Spomenutí hráči hrali presilovky komplikovane. To by bolo najmenej, pretože by sme im dali priestor, aby sa chytili. Ich životospráva a veci okolo toho ale neboli nastavené tak, ako by sme my chceli a žiadali, a ako by sa mali správať profesionáli. Spomenutí hráči nedali hokeju všetko,“ povedal športový manažér michalovskej Dukly Marek Mašlonka.

Michalovčania ale urobili aj ďalšia dva príchody. K mužstvu sa minulý týždeň pripojil dvaja lotyšskí útočníci. Provu posilou je 21-ročný krídelník Patriks Zabusovs, ktorý s klubom podpísal zmluvu do konca sezóny. Do Michaloviec prichádza z Dinama Riga, kde vo svojom mladom veku stihol nastúpiť aj do 17 zápasov v KHL. V sezóne 2021/2022 odohral 32 zápasov v českej extralige, kde zaznamenal v drese Berani Zlín 16 kanadských bodov za 9 gólov a 7 asistencií. Ďalšou posilou je rodák z Rigy, 33-ročný center Vitalijs Pavlovs, ktorý do Michaloviec prichádza na mesačný TRY-OUT s opciou do konca sezóny. Tento dobre stavaný útočník hral v minulosti v Lotyšsku, Fínsku, USA alebo v Kazachstane. Skúsenosti má aj z medzinárodného hokeja, kde s lotyšskou reprezentáciou absolvoval štyri majstrovstvá sveta a Olympijské hry v Soči. V minulej sezóne pôsobil v poľskom Jastrzebie. Zabusovs sa uviedol už v nedeľu proti Novým Zámkom, kedy strelil dva góly svojho tímu.

11. KOLO

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Ingema Michalovce 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól:
35. Lapšanský (Buc, Pavlovs).
Vylúčení: 1:4.
Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba, Jobbágy – Janiga, Hajnik.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda – Glazkov, Štajnoch, Hammond, Osburn, Mihalik, Michalčin – Buc, Suja, Bezúch – Zabusovs, Pavlovs, Lapšanský – Matúš Paločko, Bjalončík, Žitný – Chalupa, Galamboš, Vašaš.

12. KOLO

HK Dukla Ingema Michalovce – HC Mikron Nové Zámky 4:5 po nájazdoch (2:0, 0:2, 2:2 – 0:0)
Góly:
1. Buc (Suja, Michalčin), 18. Bjalončík (Paločko) pres/1, 46. Zabusovs (Glazkov, Michalčin), 60. Zabusovs (Osburn) – 29. Jackson (Lee) pres/1, 40. Hatala (Mišiak), 53. Johnson (Ligas), 57. Jackson (Kantor), rozh. náj. Johnson.
Vylúčení: 6:4, navyše Vašaš (Michalovce) 5+DKZ za hrubosť, Chovan (Nové Zámky) 5+DKZ za hrubosť.
Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina, Smrek – Bogdaň, Ordzovenský. Divákov: 1721.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda – Glazkov, Michalčin, Hammond, Osburn, Macejko, Stripai – Buc, Suja, Safaraleev – Lapšanský, Pavlovs, Zabusovs – Paločko, Bjalončík, Žitný – Chalupa, Galamboš, Vašaš.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com