So. apr 27th, 2024

Hollywoodsky príbeh, ktorého autorom je Pavol Regenda. V noci zo stredy na štvrtok napísal jeden z jeho vrcholov. Splnil sa mu sen.

„Momentálne nie je v NHL veľa Slovákov, ale pomaly rastieme, čo je pre našu krajinu skvelé,“

povedal krátko potom, čo zistil, že čoskoro odohrá svoj debut.

Anaheim – Seattle 5:4 pp (1:1, 1:2, 2:1 – 1:0)

Góly: 1. Terry (McTavish, Strome), 39. Strome (McTavish, Zegras), 50. Vatrano (Strome, Klingberg), 54. Zegras (Terry, Klingberg), 61. Terry (Gibson) – 11. McCann (Beniers, Schultz), 21. Burakovsky (Dunn), 27. Bjorkstrand (Schultz, Donato), 45. Beniers (Schwartz, Soucy)

Brankári: Gibson 44/48 – Grubauer 22/27

„Som preto šťastný, až z toho mám zimomriavky. Ako deti sme mali idoly a teraz môžem byť ja idolom pre nich. Najlepšia vec je práve ich podpora. Hrám pre nich hokej.“

V príprave odohral šesť duelov a zaznamenal vynikajúcich sedem bodov. Nečudo, že si vybojoval šancu v najlepšej hokejovej lige sveta. Trénerovi sa páči jeho pracovné nasadenie aj schopnosť sebareflexie.

Slafkovský s ďalšími, Regenda sám

Pred niekoľkými mesiacmi absolvoval Regenda rozkorčuľovania v Michalovciach a na iných ľadoch slovenskej extraligy. Teraz sa naňho s nádejou díval Anaheim. Zažil povestný „rookie lap“. Na ľad vyšiel ako prvý a pár sekúnd sa na ňom povozil, aby sa takto predstavil fanúšikom. Kým Slafkovský tento rituál absolvoval s dvomi ďalšími nováčikmi, Regenda bol jediným debutantom v drese Anaheimu.

Jedného však mal aj súper. Ducks nastúpili proti Seattlu Kraken, za ktorých zažil premiéru Shane Wright, štvrtý výber posledného draftu. Nebodoval, odohral len niečo cez šesť minút. Ducks nastúpili do zápasu v oranžových dresoch s pôvodným logom.

Regenda do prvého útoku

Kým prvé dejstvo začali Ducks lepšie, v druhom sa situácia otočila. V 21. minúte po prvý raz poslal hostí do vedenia André Burakovsky. Najaktívnejšou formáciou na začiatku tretiny bola Regendova, no dobrý dojem z nich trochu pokazil Max Jones. V čase 24:45 smeroval na trestnú lavicu.

Kraken boli v presilovkách extrémne efektívni. Aj túto využili – už tretiu zo štyroch. Proti presnému projektilu Bjorkstranda nemal brankár Gibson šancu. Ducks boli často bezzubí. Ani prvý útok sa nedokázal dostávať do nebezpečných príležitostí a Seattle bol v prvých dvoch častiach hry lepším mužstvom.

Regendovi sa nedala uprieť snaha ani prehľad v hre. Hráči Anaheimu ale často pôsobili dojmom, že si na ľade nerozumejú a neraz nebola výnimkou ani toľko chválená štvrtá formácia. Z toho dôvodu sa tréner Eakins rozhodol urobiť zmeny. Regendu prehodil do prvej formácie, kde hral s Terrym a Stromeom, no prvé striedanie im nevyšlo a bránili sa. Zakrátko bol Slovák späť vo svojej lajne.

Nabudila ich až presilová hra. Seattle nevyužil prečíslenie v oslabení a Ducks sa rýchlo vrátili smerom do rozhodenej defenzívy súpera. Na gólovú akciu to využili McTavish a strelec Strome.

Jediný svetlý moment

V tretej časti hry sa pritvrdilo. Rukavice zhodili Max Comtois a Will Borgen. Skóre sa ale nemenilo tak rýchlo ako v prvých dvoch dvadsaťminútovkách. Dvojgólové vedenie Seattlu vrátil devätnásťročný Matty Beniers v 45. minúte. Bývalá dvojka draftu sa najlepšie zorientovala v predbránkovom priestore.

Regendu ani tento gól nezlomil a prekypoval aktivitou. Vôľa, ktorú do zápasu priniesol, ho stála aj bolesť. V 47. minúte sa na zábere objavil sediac na striedačke s jemne zakrvavenou tvárou, avšak rozhodcovia si nevšimli nijaký nedovolený zákrok. Na nebezpečnejšie útočenie bol v spodnej šestici často sám, čo si všimol napríklad novinár z The Fourth Period, Félix Sicard.

„Regenda bol jediný svetlý moment v tretej a štvrtej formácii. Vytvoril si pre seba niekoľko šancí,“

napísal na Twitteri.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com