Ne. apr 28th, 2024

Michalovskému športu sa minulý týždeň darilo. Tri body získali futbalisti MFK Zemplín Michalovce, prvé víťazstvo dosiahli aj hádzanárky MŠK Iuventa a dve výhry si na svoje konto pripísali aj hokejisti Dukly Ingema. Nezaostali ani hokejistky ŽHK. Tie vo svojom vôbec prvom vystúpení v najvyššej Extralige zaznamenali aj historické víťazstvo, keď Ice Dream Košice zdolali hladko 6:1.

Desaťročná snaha

O ženskom hokejovom tíme sa v Michalovciach hovorilo už od roku 2012, teda dlhých desať rokov.

„S touto myšlienkou sme prišli aj s terajším trénerom tímu Martinom Stripaiom. Už vtedy sme mali slušné základy tímu a teraz sa to podarilo. Po koronovom období sa nám konečne podarilo nazbierať dostatočný počet dievčat a rozhodli sme sa ísť do toho. Ide o družstvo Zemplínčaniek. Sú tu dievčatá z Michaloviec, Trebišova, Humenného, či Vranova, ktoré doplnili tri dievčatá z Ukrajiny,“ povedal prezident ŽHK Michalovce Jozef Kužma.

Ten k ambíciám tímu v premiérovej sezóne dodal. „Ambície máme skromnejšie. Je to naša vôbec prvá sezóna. Naše družstvo je jedno z najmladších v lige a bude zbierať skúsenosti. Budeme robiť všetko preto, aby sme vyhrali čo najviac zápasov a hlavne, aby sa dievčatá hokejovo zdokonaľovali.“

Na úvod presvedčivé víťazstvo

Michalovčanky na premiérové víťazstvo dlho nečakalo. Zrodilo sa hneď v ich ligovej premiére, keď doma v prvom kole zdolali Ice Dream Košice hladko 6:1. O ich výhru sa gólovo zaslúžili dvakrát kapitánka Sylvia Maťašova a Gabriela Lačná, po jednom presnom zásahu pridali Anna Baníková a Daryna Rozhok.

Šiesta najvyššia súťaž

Michalovčania sa v oblasti športu nenudia. Veď v meste je už šesť klubov, ktoré hrajú najvyššiu súťaž. Hokejistky doplnili hádzanárky, hokejistov, futbalistov, stolných tenistov a džudistky.

„V prvom rade by som chcel vyjadriť radosť z toho, že som mohol byť priamym účastníkom historicky prvého zápasu ženského hokejového tímu. Ďakujem všetkým, ktorí sa zaslúžili o to, že v Michalovciach je ďalšia najvyššia súťaž,“ rozhovoril sa primátor mesta Viliam Zahorčák, ktorý spolu so svojom zástupcom Miroslavom Dufincom otvorili historický extraligový duel.

„Čo sa týka hokeja v meste, kluby HK Dukla Ingema Michalovce a HK Dukla Michalovce – mládež prispievajú k tomu, že tento šport patrí v meste k najúspešnejším. Ženským družstvom sa nám podarilo výnimočná situácia, pretože všetky kategórie hrajú najvyššie súťaže. Týka sa to mužov, juniorov, dorastencov a teraz aj žien. Teší ma to aj z tohto pohľadu, že keď som začínal ako primátor, muži sa potkýnali v druhej lige, o ženskom tíme sme ani nesnívali a nedarilo sa ani mládeži.“ 

ŽHK Michalovce – Ice Dream Košice 6:1 (1:0, 1:0, 4:1)

Góly: 9. Lačná (A. Puchľáková, M. Puchľáková), 24. Lačná (Sučová), 42. Baníková (S. Maťašová), 43. S. Maťašová (Benejová, Baníková), 44. Rozhok (Andrejová), 59. S. Maťašová (Andrejová) – 51. Kalinčáková.

Vylúčené: 2:1. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov a Babjak. Divákov: 420.

ŽHK: Kubaniová – Duduričová, Sučová, Koscelanská, Kočišková, Lopatina, Gutor – Lipnická, Lačná, Hirjaková – Baníková, S. Maťašová, Benejová – M. Puchľáková, Rozhok, A. Puchľáková – Andrejová.

ICE DREAM: Hostovičáková – R. Tóthová, Borovská, Gillová, Petrovičová, Moleková, Pavlíková – Vargová, Gajdošová, Fečiková – Kováčová, Kalinčáková – N. Tóthová, Pulščáková, Hardzeika.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com