So. apr 27th, 2024

Kým minulý týždeň sme konštatovali, že hokejistom HC 19 Humenné aj napriek dobrým výkonom chýba v príprave víťazstvo, po posledných dňoch to už nie je pravdou. Zverenci trénerskej dvojica Dmitrij Parfionov a Ivan Boržík totiž zvládli dva zápasy JOJ Slovenského pohára a po výhrach 3:0 nad Martinom a 3:1 v Brezne vyhrali celú skupinu a postúpili do semifinále. Humenčania sa tak výborne naladili na štart súťaže. V prvom kole SHL Tipos ligy privítajú už túto nedeľu od 18.00 hod. Brezno.

V utorkovom súboji dvoch celkov, ktoré chcú hrať o popredné umiestnenie v prvej lige, s Martinom ťahali nakoniec za dlhší koniec povrazu. Pomohla im k tomu efektivita v útoku a hlavne výkon brankára Krasanovského, ktorý vychytal nulu. „Podržal nás v dôležitých momentoch, kedy sa lámal chlieb
a má asi najväčšiu zásluhu na našej výhre,“
rozhovoril sa jeden z ťahúňom tímu, odchovanec Filip Vaško.

„Víťazstvo samozrejme chutí. Už v predošlých zápasoch sme odohrali vyrovnané partie s tímami z Extraligy a verili sme, že to potvrdíme teraz proti Martinu. O to viac sa toto víťazstvocení, že sme ho dosiahli
proti lanskému finalistovi ligy,“
pokračuje Filip Vaško.

Prípravná fáza ukazuje, že cieľ hrať o najvyššie priečky nemusí byť pre Humenčanov nezdolateľný. „Už pred začiatkom prípravy sme vedeli, že vedenie klubu poskladalo výborný káder. Zápasy proti extraligistom to ukázali a my si veríme čoraz viac. Určite do sezóny nepôjdeme s ambíciami hrať v tabuľke dole. Chceme hrať čo najvyššie a ja verím, že sa nám to môže podariť,“ dodáva Filip Vaško.

Ambíciou hrať prvú štvorku
V zápasoch s extraligovými Košicami (2:4), Prešovom (1:1) a Michalovcami (2:3) hrali síce hráči HC 19 s favoritmi vyrovnanú partiu. Nedokázali ale žiaden duel dotiahnuť do víťazného konca.

Na prvú výhru si tak museli počkať až do piateho prípravného zápasu „Keďže sa zrodilo proti lanskému finalistovi, chutí o to viac,“ začal svoje hodnotenie asistent trénera Ivan Boržík.

V šatni sme už o tom aj rozprávali, že aj napriek tomu, že hráme dobre, chýba nám víťazstvo. Za výhru sme radi a o to je to lepšie, že sa zrodilo proti kvalitnému súperovi,“ pokračuje Boržík. Jeho zverenci sa po tejto výhre dostali na prvé miesto v skupine, ktoré potvrdili štvrtkovým víťazstvom v Brezne. Už teraz je jasné, že si zahrajú v semifinále JOJ Slovenského pohára. „Teší nás to a určite je to vzpruha do sezóny, ktorú štartujeme už najbližšiu nedeľu,“ zdôraznil humenský tréner, ktorý taktiež hovorí o boji o najvyššie priečky.

„Vlani sme v základnej časti uhrali prvú štvorku a tú by sme teraz chceli uhrať opäť. Bude to náročné, pretože sa posilnili aj súperi, príprava ale ukázala, že sme nastavení dobre a naše ambície môžu byť naplnené.“

Vypočujte si rozhovor s prezidentom klubu P. Ždiňakom.

Novou posilou Ladislav Ščurko?
Vo vlaňajšej sezóne obsadili po základnej časti Humenčania solídne štvrté miesto. Ambície mali aj v prvom kole play-off, v ktorom chceli preskočiť Topoľčany a vyzvať suveréna základnej časti Žilinu. To sa im nakoniec nepodarilo, keďže v play-off chytili lepšiu formu Topoľčany, ktoré vyhrali 4:1 na zápasy.

„Už viackrát sme povedali, že play-off bolo pre nás všetkých sklamaním. Chceli sme ísť ďalej a základná časť ukazovala, že na to máme. Žiaľ, v zápasoch sa nám to nepodarilo potvrdiť a preto po konci sezóny zavládlo u nás sklamanie,“ poznamenal ešte na margo minulej sezóny prezident klubu Peter Ždiňák.

Podľa jeho ďalších slov sa v klube poučili a po dvoch koncoch v prvom kole play-off je túžbou ísť ďalej. „Nadchádzajúca sezóna by to mala ukázať. Určite sa chceme dostať do play-off a v ňom konečne prejsť cez prvé kolo. K týmto cieľom sme skladali aj káder. Prišli kvalitní hráči, ktorí by nás mali potiahnúť,“ uvádza k ambíciám klubu jeho prezident.

Zmeny v kádri by mali nastať aj v posledný týždeň. Zatiaľ bez zmluvy je dvojica obrancov Ivan Glazkov a Samuel Fereta. Druhý menovaný zrejme v klube pôsobiť nebude, štart ruského beka je ale možný. „Budeme s ním ešte hovoriť. Patrí k hráčom, ktorý má vyššie požiadavky a preto si k tomu musíme sadnúť všetci. Čo sa týka Feretu, ten zrejme odíde, keďže má vyššie ambície. Určite ale už teraz môžem povedať, že nejaké zmeny v kádri budú. Niekto príde a niekto odíde,“ dodal Ždiňák.

Podľa našich informácii by tým príchodom mal byť útočník Ladislav Ščurko, ktorý naposledy hrával v Spišskej Novej Vsi. Predtým si dobré meno robil aj v Trebišove, Bardejove, Michalovciach, či Detve.

Výsledky v JOJ Slovenskom pohári

2.Kolo
HC 19 Humenné – HK Vitar Martin 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
14. Krajňák (Glazkov, Lenďák) pres/2, 28. Plochotnik (Novický, Safaralejev) pres/1, 52. Vaško (Vrábeľ, Lenďák) pres/1.
HC 19: Krasanovský – Jacko, Lenďák, Fereta, Glazkov, Ťavda, Novický, Marcinko – Vaško, Vrábeľ, Safaralejev – Borov, Krajňák, Horvát – Ragan, Plochotnik, Lačný – Miškuf, D. Markuš, Kiss.

3.Kolo
HK Brezno Knights – HC 19 Humenné 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Góly: 52. Zubák (Rob. Huna, Rich. Huna) pres/2 – 29. Glazkov (Vrábeľ, Vaško), 41. Vrábeľ, 50. Krajňák (Glazkov) pres/1
HC 19: Jurčák – Jacko, Lenďák, Fereta, Glazkov, Ťavida, Novický, Marcinko – Vaško, Vrábeľ, Ragan – Borov, Krajňák, Horvát – Miškuf, Plochotnik, Safaralejev – Lačný, D. Markuš, Kiss.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com