So. apr 27th, 2024

O post primátora mesta Humenné v jesenných komunálnych voľbách sa bude uchádzať aj novozvolená okresná predsedníčka strany SME RODINA, Mgr. Ľubica Burešová. Tento krok po zmene na predsedníckej stoličke v humenskej organizácii SME RODINA nie je prekvapením.

Pani Burešová, udiala sa zmena na humenskej predsedníckej stoličke v SME RODINA práve za týmto účelom?

Rozhodnutie strany SME RODINA o zmene som vzala ako prejav dôvery s mojou činnosťou v doterajšej práci. Zároveň ma to zaväzuje k tomu, aby som ešte väčším podielom prispela k snahe o vybudovanie moderného mesta s dôrazom na uspokojenie potrieb všetkých občanov. Chcem byť osobou nekonfliktnou s porozumením pre rôzne politické názory.

Bolo Vaše rozhodnutie kandidovať v tejto neľahkej dobe podporené aj širším zázemím alebo ide iba o individuálne rozhodnutie?

Tak ako som už uviedla, mojou snahou je spolupráca s každým, kto to myslí s Humenným dobre. Preto samozrejme toto rozhodnutie vyplynulo zo širšej debaty nielen vo vnútri našej strany SME RODINA. Do volieb však ostáva ešte dostatočný čas na diskusiu a prípadnú širšiu podporu. Zároveň mi vyjadrili výraznú podporu nielen členovia mojej rodiny, ale aj moji známi a priatelia. Preto som prijala túto výzvu.

V súčasnej dobe mnohokrát vstupujú do komunálnej politiky osoby, ktoré nemajú veľa skúseností s fungovaním mestského úradu. Toto asi nebude Váš prípad.

Máte pravdu. Vo svojej profesijnej kariére som pôsobila ako učiteľka, riaditeľka základnej školy, ale aj ako vedúca odboru školstva na mestskom úrade v Humennom. Pri týchto pozíciách som častokrát mala na starosti manažérske rozhodnutia, či už pri zostavovaní rozpočtu, vykonávaní dohľadu a kontroly hospodárenia, zabezpečovaní personálnych podmienok a mnoho ďalších. Keďže zakaždým som pri svojich rozhodnutiach spolupracovala s tímom ľudí, aj preto pozíciu primátorky vnímam rovnako, ako spoluprácu viacerých.

Veríte teda, že je v Humennom možná kultivovaná komunálna politika, alebo to bude skôr tvrdý politický boj?

Verím nielen v spoluprácu s celým mestským zastupiteľstvom, vedúcimi jednotlivých odborov na mestskom úrade, ale predovšetkým v spoločnú spoluprácu s občanmi Humenného. Vždy som načúvala názorom, nápadom, pripomienkam
ľudí vo svojom okolí, vďaka čomu sme dosiahli tie najlepšie výsledky. Podľa môjho názoru, práve takéto atribúty má spĺňať primátor mesta. Primátor musí mať reálny kontakt s občanmi, chuť vypočuť si názory občanov, pripomienky, nedostatky a čeliť im. Tak ako doteraz, aj v budúcnosti, budem presadzovať profesionalitu, nulovú toleranciu voči korupcii, klientelizmu a netransparentnosti. Naša spoločnosť už niekoľko mesiacov stojí na križovatke hodnôt a aj naše mesto je križovatkou medzi rôznymi názormi, pohľadmi na rozvoj mesta. Žijem tu a vnímam rôznorodosť nášho mesta. Verím, že veci verejné sa dajú robiť slušne, transparentne a so srdcom.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com