So. apr 27th, 2024
Foto: Kníhkupectvo na korze v Humennom

Záujem ľudí o knihy a literatúru neubúda ani počas doby, kedy si pozornosť získava moderná technológia. Kníhkupectvo na korze v Humennom so svojou ponukou umožňuje výber pre mladších, ale aj starších čitateľov. Literatúrou môžete tiež podporiť detskú kreativitu a naštartovať ich fantáziu. Okrem samotných kníh sa nenechajte pripraviť o zaujímavé literárne večery, ktoré sú organizované v spolupráci s Vihorlatskou knižnicou. 

Ako vnímate záujem mladých ľudí o literatúru?
Ako človek, ktorý pracuje s knihami, vnímam, že počet čitateľov medzi deťmi sa posledné roky drží na približne rovnakej úrovni. Mladých čitateľov, ktorí si kupujú knihy, nijako rapídne nepribúda, ale na druhej strane ani neubúda. Veľa čítajú rodičia s malými deťmi, prvočitatelia, a samozrejme, nemalú skupinu tvoria aj žiaci základných a stredných škôl.

Na aké podujatia sa môžu návštevníci v spolupráci s Vihorlatskou knižnicou tešiť v blízkej dobe?
Každý mesiac v spolupráci so Zuzkou Švecovou z Vihorlatskej knižnice pripravujeme podujatie s názvom Literárne večery. To najbližšie bude venované najpredávanejším knihám za rok 2021, kde sa pozrieme na vydavateľstvá ako Slovart, Premedia, Absynt, Inaque, Tatran či Artforum. Vo februári sme zase pri príležitosti valentínskeho týždňa vymysleli Rande naslepo s knihou. Obdoba podujatia sa už roky robí po celom svete a tento rok sa chceme zapojiť aj v Humennom. Do kníhkupectva môžu ľudia priniesť ľubovoľnú knihu zabalenú v neprehľadnom papieri s priloženou indíciou, o akú knihu ide. Na výmenu si z košíka podľa indícií vyberú inú knihu, ktorá by im podľa popisu mohla čitateľsky sedieť. Tieto dobrodružné schôdzky s knihami by sme potom chceli spoločne prebrať na marcovom podujatí vo Vihorlatskej knižnici.

Na otázky odpovedala – Alexandra Harvanová z Kníhkupectva na korze

Eva Širotniková

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com