So. apr 27th, 2024

HUMENNÉ. Na stredajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva rozhodovali miestni poslanci o 1. Humenskej a.s., ktorá zastrešuje Humenskú televíziu a futbalový štadión.  Zmenené boli stanovy, pribudli aj noví členovia dozornej rady, zmena mala nastať aj na poste predsedu a členov predstavenstva. O tomto bude sa však ešte bude rokovať.

   Na post predsedu predstavenstva bolo vypísané výberové konanie, uchádzať sa o túto pozíciu mohol ktokoľvek, kto spĺňal potrebné podmienky. Z troch uchádzačov boli vybratí dvaja, tí sa predstavili miestnym poslancom na stredajšom zasadnutí.

   Prvým bol Ľubomír Beca. 29- ročný Humenčan, ktorý ukončil II. stupeň vysokoškolského vzdelania v odbore riadenia bezpečnostných systémov a informačných zabezpečovacích systémov. Počas štúdia sa venoval práci v stavebnej firme, čo mu dopomohlo k splneniu podmienok pre uchádzanie sa na pozíciu predsedu predstavenstva. Projekt, ktorý predložil k žiadosti vytváral z verejne dostupných zdrojov o mestskej akciovej spoločnosti a z archívnych zasadnutí poslancov. „Svoj projekt som rozdelil do troch bodov. Prvý sa týkal Humenskej televízie, kde som navrhoval zmeny. Z dávnych čias si pamätám, že v televízii prebiehali besedy, ktoré tam teraz chýbajú, taktiež som navrhol pre moderátorky zabezpečiť mediálny tréning, aby boli nabudené novou energiou…“ povedal Beca. Potenciál by videl aj v aktívnom vyhľadávaní inzerentov, čo by si podľa jeho slov vzal pod taktovku, aby bola televízia zisková.  Ďalší bod sa týkal futbalového štadióna. „Zameral by som sa na prenájom budovy, ktorá je pri štadióne, jej rekonštrukciu, vybudovanie bytových jednotiek…“ uviedol. V treťom bode sa venoval stavebnej činnosti. „Keďže Humenská akciová spoločnosť môže dostávať podlimitné zákazky, mesto vie ušetriť financie na stavebných činnostiach, ktoré by dokázala pokryť akciová spoločnosť. Potenciál vidím aj vo využívaní rôznych projektov z Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny, či už ide o projekty zamestnanosti, alebo iné výzvy, ktoré sú vypísané,“ prezradil kandidát.

Ľubomír Beca

   Prvú otázku z pléna položil poslanec Hopta. Zaujímalo ho, či podľa názoru uchádzača dokáže existovať 1. Humenská a.s. bez podpory mesta a či je možné, aby sa futbalový štadión od akciovej spoločnosti odčlenil a prešiel do Správy športových a rekreačných zariadení, tiež, s koľkými zamestnancami v spoločnosti počíta. Podľa názoru Ľubomíra Becu by do budúcnosti mal byť 1. Humenská a.s. schopná produkovať zisk aj bez podpory mesta, no nie je jasné v akom časovom horizonte, pretože zatiaľ vnútorné záležitosti spoločnosti nevidí. Ohľadom odlúčenia štadióna od spoločnosti si nie je právne istý, či bude krok možné zrealizovať. Čo sa týka pracovných miest, chcel by, aby bol podnik efektívny a podľa toho sa dá zvážiť, ktorá pozícia je prínosná a ktorá nie.

   Druhým kandidátom bol bývalý zástupca primátora počas troch volebných období, súčasný poslanec mestského zastupiteľstva, vyštudovaný architekt Andrej Semanco. 

Andrej Semanco

   Návrhová komisia zvolila tajné hlasovanie. V ňom, bohužiaľ, nebol zvolený ani jeden kandidát, žiaden z nich nezískal nadpolovičnú väčšinu poslaneckých hlasov. Vydaných bolo 23 hlasovacích lístkov z toho 17 platných – 6 neplatných. Andrej Semanco získal 10 hlasov, Ľubomír Beca 7.

   Do funkcie členov predstavenstva boli pôvodne nominovaní Vladimír Paprčka za Humenskú televíziu a Zuzana Žilinská za 1. Humenskú a.s. Poslanec Ivan Hopta však navrhol nominovať aj Jaroslava Šepeľu, ktorý tiež pracuje v Humenskej televízii. Voľba taktiež tajná. Paradoxne vyhral v ten deň navrhnutý Jaroslav Šepeľa s 12 hlasmi, čo je nadpolovičná väčšina, Vladimír Paprčka získal 11 hlasov, Zuzana Žilinská rovnako 11.    Do funkcie členov dozornej rady boli menovaní poslanci Ondrej Babjarčík, Jozef Mocák, Ondrej Mudry, Martin Ruščanský a Anna Sotáková. Pri verejnej voľbe boli schválení všetci piati nominanti.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com