So. apr 27th, 2024

Hokejistom HK Spišská Nová Ves sa s Michalovcami rozhodne nedarí. Aj keď Spišiaci po návrate do Tipos Extraligy už zdolali každý jeden tím, na skalp Michalovčanov stále čakajú. Ich séria prehier s nimi sa v nedeľu natiahla už na 24 zápasov. Naposledy s Michalovčanmi zvíťazili ešte v sezóne 2017/18 v prvej lige. Mimochodom, víťazstvo 6:5 po predĺžení vtedy stálo hlavu trénera Miroslava Ihnačáka. Michalovčanmi už pod vedením ďalších trénerov so Spišiakmi neprehrali a stalo sa tak aj v nedeľňajšom stretnutí 25. extraligového kola, keď si víťazstvo s nimi na svoje konto pripísali už piaty tréner v rade – Roman Stantien.

Zemplínčania síce prehrávali po dvoch tretinách 0:1, no v tretej časti sa im dvoma presilovkovými gólmi Osburna a Glazkova podarilo otočiť. Kerbashianovi sa podarilo 110 sekúnd pred koncom poslať duel do predĺženia, v ňom ale ďalším presilovkovým gólom rozhodol Ivan Glazkov. „Opäť nám ušla tretia tretina. Tie nemáme dobré a nevieme, v čom to je. Bod z tohto ľadu je síce dobrý, no chceli sme tri a mohli sme ich získať,“ rozhovoril sa útočník HK Spišská Nová Ves Juraj Majdan. Spišiaci pykali hlavne za vylúčenie. Až šiesti z nich v priebehu tretej časti boli vylúčení a Michalovčania trestali. Najskôr dvoma gólmi v presilovkách piati proti trom a z presilovky skórovali aj v predĺžení. „Samozrejme, boli tam emócie, ktoré k tomu patria. My si ale nemôžeme dovoliť takto pykať. Nemôžeme vstúpiť do tretej tretiny a prakticky hrať celý čas v oslabení. Súper presilovky využil a my sme na to doplatili,“ pokračuje Juraj Majdan. Podľa jeho ďalších slov to nebolo o nepriaznivej sérii s Michalovcami. „Za mňa určite nie! Neviem, či niekto z ďalších hráčov to má v hlave, ale myslím si, že skôr nie. Osobne idem do zápasu s tým, že ho chcem vyhrať. A teraz sme k tomu nebolo ďaleko. Michalovciam sme za dve tretiny nič nedovolili, nakoniec ale prišlo k presilovkám, ktoré im dali možnosť vo víťazstvo. Tú aj využili,“ dodal Juraj Majdan.

Michalovčania sú v tejto sezóne remízovými kráľmi. Z 25 duelov remizovali až v desiatich, čo je najviac zo všetkých extraligových tímov. „Bol to pre nás ťažký zápas. Sme vďační za víťazstvo, no opäť to bolo len po predĺžení. Dva body tešia, ale mohli sme udržať aj tri body. Chýbal len kúsok. Toto ako jediné mrzí. Musíme sa z toho poučiť a hrať až do posledných sekúnd,“ skonštatoval útočník HK Dukla Ingema Michalovce Roman Žitný. „Určite to nikoho z nás nebaví,“ reaguje Roman Žitný na otázku o tom, že Michalovčania sa zakaždým ťahajú so súpermi o každý gól a remizovali už v desiatich dueloch v tejto sezóne. „Pomaly každý zápas ideme do predĺženia. Síce nás teší, že viackrát vyhráme, no radi by sme konečne vyhrali aj za tri body,“ dodal na záver michalovský útočník.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com