St. máj 8th, 2024

Medzi najväčšie opory michalovskej Dukly Ingema v novej sezóne by mali patriť skúsený 31-ročný obranca Martin Štajnoch a o rok mladší útočník Radovan Puliš. Obaja patrili k svojim posledným zamestnávateľom k oporám a pozíciu lídrov od nich zrejme budú čakať aj v Michalovciach. O to sa bude snažiť aj ďalší extraligovými skúsenosťami ošľahaný útočník Adam Lapšanský.

Päťstý zápas odohrá v Michalovciach

Kariéra útočníka Radovana Puliša je doteraz prepojená hlavne s materským HKM Zvolen, kde bol v poslednej sezóne kapitánom tímu. Rok predtým sa tešil zo slovenského titulu. Predtým krátko hrával aj v Detve, no a v drese Slovana Bratislava si zahral aj v KHL. „Od Zvolena som už ponuku nedostal. Sám som ale chcel skúsiť niečo nové, prijať novú výzvu. Tá prišla od Michaloviec a po rozhovore s vedením klubu som kývol na ich ponuku. Nadchla ma ich vízia,“ zdôraznil 30-ročný rodák z Hliníka nad Hronom, ktorý doteraz v extralige odohral 499 duelov. Jubilejný päťstý bude prvým v drese Michaloviec…

Presvedčila ho vízia trénera Coolena

Prekvapením bolo aj angažovanie obrancu Martina Štajnocha, ktorý na Slovensku doteraz hrával iba v Slovane Bratislava. Odchovanec prievidzského hokeja za belasých hral v troch sezónach v KHL, túto prestížnu súťaž si vyskúšal aj v drese Chanty Jugra Mansijsk. V Slovane Bratislava začal aj minulú sezónu, tú ale dokončil v rakúskom Linzi. „Nejaké veci sa zmenili a preto som sa rozhodol odísť. Pre Michalovce zavážili viaceré faktory. Jedným z nich bolo aj vízia trénera Coolena, ktorá ma veľmi oslovila,“ podotkol Martin Štajnoch, ktorý jediným Bratislavčanom v Michalovciach nebude. S klubom sa už druhý rok po sebe na zmluve dohodol aj útočník Roman Žitný.

Chce ukázať, že hokej hrať nezabudol

Spolu s nimi by mal tím hlavne v ofenzíve ťahať ďalší skúsený hráč, 32-ročný Adam Lapšanský. Ten naposledy pôsobil v Košiciach, kde ale nedostal šancu ukázať svoje ofenzívne schopnosti. „Nedostal som ten priestor, ktorý som potreboval. Verím, že ho v Michalovciach dostanem a ukážem, že som ešte hokej hrať nezabudol. Veľmi sa mi páči vízia michalovskej organizácie, ktorej chcem byť lídrom,“ uviedol hráč, ktorý v minulosti hrával aj za extraligový Poprad, ale aj v Sparte Praha, Trenčíne, či Bratislave Capitals.

Posilou aj trojnásobný medailista z majstrovstiev sveta

Dukla Ingema Michalovce tento týždeň pokračovala v predstavovaní hráčov pre sezónu 2022/23. Aktuálne už predstavili celú dvadsaťpäťku, ktorá začne v auguste prípravu na novú sezónu. Prvým minulotýždňový hráčom bol kanadský obranca Eric Roy, pre ktorého budú Michalovce prvým pôsobiskom mimo zámoria. Nateraz posledným hráčom, ktorého Michalovčania predstavili, je skúsený 32-ročný útočník Danny Kristo, pre ktorého bude slovenská súťaž už šiestou najvyššou, kde hral. V minulosti pôsobil aj vo švédskej, nemeckej, švajčiarskej a českej najvyššej súťaži a hrával aj v KHL. Zaujímavosťou je, že je až trojnásobným medailistom zo svetového šampionátu. Bronz získal na dorasteneckom svetovom šampionáte do osemnásť rokov a taktiež v roku 2013 v drese USA na seniorských majstrovstvách sveta vo Švédsku. V roku 2010 získal zlatú medailu na majstrovstvách sveta do 20 rokov. Obe posily prešli úspešne aj draftom. Roy bol draftovaný tímom Calgary Flames, Kristo Montrealom Canadiens.

Aktuálny káder HK Dukla Ingema Michalovce

Brankári: Tomáš Vošvrda (Česká republika), Stanislav Škorvánek, Jakub Hrubovský.
Obrancovia: Martin Štajnoch, Jakub Cibák, Christián Michalčin, Vladimír Mihalik, Adam Stripai, Miroslav Macejko, Eric Roy (Kanada), Zach Osburne (USA).
Útočníci: Radovan Puliš, Peter Galamboš, Jakub Suja, Dávid Buc, Peter Bjalončík, Roman Žitný, Adam Lapšanský, Juraj Bezúch, Dávid Okoličány, Filip Vašaš, Matúš Paločko, Samuel Chalupa, Josh Winquist (Kanada), Danny Kristo (USA).

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com