So. apr 27th, 2024

Michalovčania po prehre v Senici vymenili trénera. Norbert Hrnčár prišiel do Michaloviec s jedinou úlohou – zachrániť mužstvo pred záchranárskymi prácami. V prvom zápase sa jeho mužstvo predstavilo na domácej pôde proti predposlednému celku ligy a tak išlo obom tímom o veľa. Domáci boli šťastnejší a vyhrali vlastným gólom Neofytidisa.

Gól: 76. Neofytidis (vl.)
Rozhodovali: Dohál – Vorel, Jekkel, ŽK: Neofytidis, Suľa, Jibril, Grozdanovski, Ďubek, 558 divákov.
Michalovce: Kožuchar – Kotula, Ranko, Vaško, Mendéz – Žofčák (84. Magda), Begala, Ošima – Marcin, Kanu (90.+ 2 Artabe), Popovits (87. Yilmaz)
Zlaté Moravce: Lukáč – Čögley, Bednár, Menich, Suľa – Neofytidis (86. Švec), Ďubek – Mondek, Grozdanovski, Kyziridis (86. P. Kolesár) – Jibril

Prvý polčas divákov príliš nenadchol. Hralo sa najmä medzi šestnástkami a ofenzívne akcie sa často končili už v zárodku. Dominovali pozorné defenzívy a hráči sa nedostávali do prečíslení. Na bezgólovom skóre prvého dejstva nič nezmenila ani situácia z 25. minúte, v ktorej kapitán hostí Čögley ratoval na bránkovej čiare.
V 54. minúte sa hráči Zlatých Moraviec dostali k rýchlej narážačke v šestnástke hostí, Mondek zakončil zblízka, ale iba do bočnej siete. O osem minút sa k strele dostali aj domáci, ale Popovits nasmeroval pohotový volej priamo do pripraveného brankára Lukáča. Rozhodujúci moment zápasu priniesla 76. minúta. Bývalý hráč Michaloviec Georgios Neofytidis mal snahu zastaviť centrovanú loptu, no nešťastne ju usmernil do bránky hostí – 1:0. Domáci si tesný náskok v zostávajúcich minútach nenechali vziať. Sústredili sa na defenzívu a ViOn nepustili na dostrel Kožucharovej bránky.

Hlasy po zápase:
Norbert Hrnčár, Michalovce: “Podobný priebeh zápasu – že to bude tvrdý boj o každú loptu a každý meter ihriska – som očakával aj ja. Naplnilo sa aj to, že šancí bude minimum. Som rád, že sme získali tri body a trošku súperovi odskočili. Trošku si môžeme odfúknuť pred reprezentačnou prestávkou. Potešilo ma aj to, že mužstvo ukázalo výraznú emóciu
a túžbu po víťazstve. Začínam sa utvrdzovať v tom, že tento tím je učenlivý a vývojaschopný. Je to dobrý signál k tomu, že s týmto kolektívom sa dá robiť a že bude napredovať.”

Ľuboš Benkovský, Zlaté Moravce: “Zápasy v dolnej šestke budú ako tento. Budú o bojovnosti a snahe streliť nejaký gól. Domáci mali niekoľko štandardných situácií, my sme si vypracovali nejaké šance, ktoré sme však nepremenili. Naopak, strelili sme si vlastný gól a zápas prehrali.”

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com