Pi. apr 26th, 2024

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce absolvovali minulý týždeň dva zápasy a v oboch to bolo východniarske derby. Najskôr sa v piatok predstavili v Poprade a potom v nedeľu privítali Košice. A treba povedať, že sa im hlavne bodovo darilo. V Poprade prehrali po predĺžení 3:4, hoc prehrávali 0:2 i 1:3 a v nedeľu si zase zgustli na Košiciach, ktoré porazili aj druhýkrát v sezóne, tentoraz 4:1. V natrieskanej tabuľke si opäť pomohli. Zatiaľ, čo v piatok po prehre v Poprade im patrila až deviata priečka, po výhre nad Košicami postúpili o štyri miesta vyššie, na piate miesto.

Chcú ísť čo najvyššie

Michalovčania vstupovali do zápasu s Košicami v nie ideálnej pozícii. Predtým síce bodovali trikrát v rade, no na svojom konte mali šesť prehier z posledných siedmych duelov. „Potrebovali sme to konečne zlomiť a vyhrať za tri body. Sme nesmierne radi, že sa nám to podarilo,“ skonštatoval po zápase útočník Dukly Ingema Jakub Suja, ktorý gólom do prázdnej bránky uzatváral skóre. Pred ním skórovali aj Filip Vašaš, Roman Žitný a Matúš Paločko, ktorý je s piatimi gólmi najlepším strelcom tímu. Čo sa týka víkendu, Michalovčania by pred ním štyri body z východniarskych derby brali. „Hrali sme na ľade nebezpečného Popradu a doma s Košicami, čo sú špička ligy. Aj preto sme so štyrmi bodmi spokojní. Mohlo byť ich aj menej, no aj viac. Ako som ale povedal, sme spokojní. Liga je nesmierne vyrovnaná. Tabuľka to jasne ukazuje. My v nej chceme ísť čo najvyššie,“ zdôraznil Jakub Suja. Michalovčanov čaká východoslovenské derby aj tento týždeň, keď sa v nedeľu predstavia v Spišskej Novej Vsi. Ešte predtým ich v piatok od 17.30 hod. čaká domáca konfrontácia s Banskou Bystricou.

11. KOLO
HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce 4:3 po predĺžení (3:2, 0:0, 0:1 – 1:0)
Góly:
2. Matej Paločko (Bokroš, Meliško), 12. Záborský (Yogan), 17. Mlynarovič (Matej Paločko, Svitana), 62. Yogan (Bubela) – 15. Žitný, 20. Pavlovs (Zabusovs), 52. Osburn (Zabusovs, Puliš) pres/1
Vylúčení: 3:3. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Korba, Haluška – Konc, Hercog.
HK: Peters – Drgoň, Brincko – Bokroš, Meliško – Kotvan, Mešár – Jasečko, Dlugoš – Yogan, Skokan, Záborský, Svitana, Mlynarovič, Matej Paločko – Kukuča, Bubela, Petráš – Valigura, Paukovček, Suchý.
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek – Glazkov, Macejko – Hammond, Osburn – Mihálik, Michalčin – Buc, Suja, Puliš – Lapšanský, Pavlovs, Zabusovs – Matúš Paločko, Bjalončík, Vašaš – Chalupa, Galamboš, Žitný.

12. KOLO
HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Góly:
8. Vašaš (Paločko, Michalčin), 16. Žitný (Buc, Suja), 48. Paločko (Osburn), 60. Suja – 29. Chovan (Tybor, Bartánus).
Vylúčení: 3:4. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina, Smrek – Hájnik, Durmis. Divákov: 3221.
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek – Glazkov, Michalčin, Hammond, Osburn, Mihálik, Macejko – Buc, Suja, Žitný – Lapšanský, Pavlovs, Zabusovs – Paločko, Galamboš, Vašaš – Chalupa, Bjalončík, Bezúch.
HC: Riečický – Southorn, Olsson, Deyl, Šedivý, Novota, Ferenc, Bartoš – Jääskeläinen, Campbell, Leskinen – Watling, Chovan, Bartánus – Tybor, Slovák, Lamper – Havrila, Linet, Jokeľ.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com