Pi. apr 26th, 2024

Jesenná rozlúčka Spartaka s domácim publikum mala trochu nahorklú chuť. V prvom polčase nič nenasvedčovalo domácej strate..

MEDZILABORCE – PAVLOVCE N/U 2:2 (0:0)
Góly: Martin Vaško, Tomáš Štec – Pavol Ruskovský , Ján Baňas
MEDZILABORCE: Andrii Izai, Ladislav Harakaľ, Ľuboslav Pankovčin, Kamil Pavlík, Daniel Krajník (C), Maroš Harvila, Miroslav Porvazník, Matúš Zavacký, Maroš Jakubov, Martin Vaško, Róbert Potoma (striedali: Rastislav Šepeľa, Matej Pinko)
PAVLOVCE N/U: Myroslav Liutnianskyi, Matúš Jarabek, Jaroslav Dargaj (C), Marko Gomboš, Pavol Ruskovský, Tomáš Sedlák, Roman Bajči, Ľubomír Slinčák, Daniel Lašík, Dominik Sočuvka, Erik Varga (striedali: Stanislav Masnica, Denis Lelovič, Ján Baňas, Cyp-rián Vaľko, Maksym Lyutnyanskyy)

Spartakovci od začiatku určovali tempo hry a vytvárali si sľubné príležitosti na skórovanie. Hostia trpezlivo, i s dávkou potrebného športového šťastia a výborným Liutnianskym v bránke odolávali.

V 7.minúte Vaško po prihrávke Potomu premrhal správny moment na zakončenie v dobrej pozícii. V 9. minúte po Harakaľovom centri nasmeroval Potoma hlavou pod brvno. Liutniansky loptu vyškriabal na roh. Po nasledovnom rohovom kope nebezpečnú Harakaľo-vu hlavičku dokázal brankár hostí s námahou vyraziť. V 14. minúte Vaškova bomba spoza hranice šestnástky narobila Liutnianskmu poriadne problémy.

V 16. minúte prišla obrovská šanca Porvazníka. Sám pred brankárom trafil iba do jeho nôh. Po rohovom kope hlavička Pankovčina skončila v rukaviciach pozorného brankára hostí. Hostia až v 21. minúte pozdravili Jarabkovou strelou z diaľky domáceho Izaia.V 24.minúte Liutniansky vytiahol bravúrny zákrok pri Jakubovovej strele z priameho kopu. O minútu Potoma z blízkosti mieril tesne vedľa pravej žrde bránky.

V 26. minúte zrazená strela Sedláka pristala v Izaiovou náručí.. V 35. minúte Štecova krížna strela preletela okolo žrde. O minútu neskôr Bunda z ostrého uhla pálil iba do brankárových rukavíc. V 42. minúte Ruskovský z diaľky trafil dobre postaveného brankára. Polčas uzavrel v 43. minúte nebezpečný zrazený center Porvazníka. Ani ten sa nevošiel medzi tri žrde. Úvod druhého polčasu priniesol trest za domácu streleckú nemohúcnosť.

V 50. minúte z pravej strany odcentroval Ruskovský a na prekvapenie všetkých skončila lopta v sieti domáceho Izaia – 0:1. Chabou odpoveďou na gól bola nepresná Bundova strela v 51.minúte. Úvodný gól Pavloviec domácich nielen zaskočil. ale aj poriadne vykoľajil. Paralyzovaná domáca jedenástka hrala v kŕči a dopúšťala sa mnohých nepresností. Vytratila sa herná pohoda a chýbal herný zápal. Hostia sa venovali pozornej defenzíve a domáci boli bezradní.

V 64. minúte po rohovom kope domácich mohol vyrovnať Pankovčin. Jeho hlavičke chýbala razancia i presnosť. Až posledná desaťmintovka priniesla hektické futbalové vyvrcholenie.

V 82. minúte Porvazník v pokutovom území našiel Vaška a ten pretrhol domáce strelecké trápenie. S prehľadom prekonal Liutnianskeho – 1-1. Domáci nestačili osláviť vyrovnanie a hostia zasa trestali.

V 83. minúte Ruskovského center na gól premenil Baňas – 1:2. Ku cti domácich hráčov slúži, že to nezabalili po takom nečakanom údere. Vrhli sily do útoku a dlhými loptami do šestnástky hostí naháňali skoro stratený zápas.

V 89. minúte Štecova hlavička tesne minula cieľ. V nastavenom čase sa aspoň čiastočne rehabilitovala futbalová spravodlivosť. Dlhý vysoký nakop Šteca preletel obranou hostí. Loptu minul aj Liutniansky a tak sa za jeho chrbtom vlnila sieť – 2:2. Domáci zaplatili trpkú daň v podobe bodovej straty za premárnenie mnohých šanci z prvého polčasu. Hostia prostredníctvom dvoch vydarených protiútokov okradli domácich o dva body.

/cde/

SOBRANCE – ČAŇA 0:2 (0:2)
SOBRANCE: Miroslav Gutič, Boris Horváth, Patrik Poník, Ľuboš Legemza, Miloš Adam (C), Štefan Koreň, Martin Hreško, Radoslav Kostič, Patrik Hreha, Michal Janič, Timotej Pálfi (striedali: Japhet Udoka Ozuem, Richard Rudik)

OSTATNÉ VÝSLEDKY:
ĽUBOTICE – KALŠA 0:3 (0:1)
GERLACHOV – MEDZEV 1:3 (0:1)
ST. ĽUBOVŇA – SOKOĽANY 3:2 (1:0)
SABINOV – SP. PODHRADIE 0:1 (0:0)

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com